Dit is waarom 50-plussers de beste sex hebben

-

Jouw borsten fladderen gezellig door de slaapkamer, hij heeft een buikje. Wat kan het schelen: we kruipen lekker bij elkaar en laten Netflix naadloos overgaan in een vrijpartij (of niet, ook prima). 

LEES OOK: Mijn man wilde altijd sex, echt altijd

Wat maakt het uit dat we niet meer jong en strak zijn
Je borsten waaien misschien als palmbladeren in een tropische storm, je billen en buik lijken op een maanlandschap maar je man heeft ook al decennia geen sixpack meer. Wat maakt het uit. Lampjes dimmen, lekker bij elkaar kruipen.

Geen kind te bekennen, je kan het altijd en overal doen
De kinderen zijn uit huis, eindelijk tijd voor een potje onbezorgde sex. Je hoeft niet zachtjes te doen en ook niet bang te zijn dat er iemand binnenkomt. Niemand die de pret bederft. Zit je met je man aan tafel en heb je opeens zin, dan schuif je gewoon alles aan de kant en doe je het op het vloerkleed.

We zijn veel te oud voor smoesjes
Veinsde je vroeger nog weleens een plotseling opkomende migraine, nu zeg je gewoon dat je veel meer zin hebt in pyjama te netflixen. Hartstikke gezellig, dicht tegen elkaar aan en af en toe even zoenen.

Zwanger raken kan niet meer
Geen gedoe met condooms, de pil of uitrekenen waar je precies in je cyclus zit. Nooit meer ongesteld en al helemaal geen pms. We zijn van al dat gezeur af en kunnen vrijen wanneer we willen.

We gooien de Kama Sutra het raam uit
Als je geen twaalfjarige turnster bent, zijn de meeste standjes toch onmogelijk dus waarom zo ingewikkeld doen. Een beetje variatie is natuurlijk hartstikke leuk, maar als het gepaard met een verrekte hamstring wordt het al een stuk minder opwindend. Helemaal als een van de twee gilt: ‘Vlug, ga eraf, ga eraf!’ Ha, we laten de Indiase handstand en de brug graag aan de rest van de wereld over.

We hebben meer zelfvertrouwen
Wat een ander van je denkt, vind je allang niet meer belangrijk. Je bent zelfverzekerder dan ooit. Dat maakt dat je op en top kan genieten van seks op de manier zoals jij het wil.

De druk is van de ketel
Toen we nog jong waren en geen kinderen hadden maakten we onszelf wijs dat we het minimaal drie keer per week moesten doen. Heftig en geil met spannende lingerie en jarretels. Gelukkig doen we daar niet meer aan, het gaat veel meer om het samenzijn. Heerlijk.

Er mag gelachen & gegiecheld worden
Kramp in je voet, een wind op het moment suprême, uit bed vallen –  vroeger schaamde je je dood, nu kun je er smakelijk om lachen.

Lees ook: Allebei blij: ik een fijn leven, hij lekker veel sex

Pssstt… Wist je dat we ook een tijdschrift hebben? Neem een abonnement of koop een los nummer om te kijken wat je ervan vindt.

Wies Verbeek
Wies Verbeek
Ik woon samen in Amsterdam met de allerleukste Rotterdammer: Paul. Kinderen hebben we niet, wel kat Teddy waar ik verliefd op ben. Ik ben in de vijftig maar ik denk telkens dat ik 31 ben. Van de achterkant zou ik ook zomaar voor een dertiger kunnen doorgaan. Van voren lukt dat niet. Zo zonde die rimpels, want verder is een vijftiger zijn eigenlijk best leuk. Ik ga uit met vriendinnen, geef etentjes bij mij thuis, hang graag rond in de Zara en ik sport veel. Maar van alle dingen die ik doe, vind ik borrelen verreweg de leukste bezigheid die er bestaat.

RECENTE ARTIKELEN