“Ik een fijn leven, hij lekker veel sex; het minste wat ik kan doen, is met hem blijven vrijen”

-

Wij bepalen grotendeels waar we met vakantie gaan, welke kleren hij aantrekt en wat er wordt gegeten. En onze mannen vinden het meestal best. Daarom pleit Erica (54) ervoor dat we extra lief zijn in bed. “Het minste wat ik kan doen is lekker met hem blijven vrijen.” 

“Voor de vorm betrek ik mijn man bij wat we eten, de keuze van onze nieuwe bank en onze vakantiebestemming. In werkelijkheid beslis ik vrijwel alles en koop ik zelfs zeker tachtig procent van zijn kleren. Zo weet ik zeker dat hij er altijd leuk uitziet, ik moet er tenslotte naar kijken. Ik heb mijn man daar nog nooit over horen klagen, want hij haat winkelen en het kan hem echt, oprecht niet schelen of de bank bruin of rood is, zolang hij er maar gestrekt een dutje op kan doen.

In onze vriendenkring zie ik vrouwen hetzelfde doen. Omdat ze er meer lol in hebben om de boel een beetje op te fleuren en omdat het de meeste mannen koud laat of de kleur Dagdroom of het iets diepere Uitstapje op de muren zal komen. Soms sluipt het er gewoon in. Een vriendin ging koolhydraatarm eten om af te vallen en schotelde haar man hetzelfde voor. Hij morde in het begin wel een beetje, maar at het gewoon op en is nu een grijzende Apeldoornse god met het postuur van Brad Pitt. Er is er eentje die opgepord door zijn vrouw nu leuk stijldanst en mijlen over de Veluwe fietst met haar. En een ander trakteerde haar man op een cursus kunstgeschiedenis omdat zij zo van musea houdt. Een man kan gewoon haast niets anders dan ja zeggen op de opmerking dat je graag meer dingen samen zou willen doen.

Toch vind ik het soms ook raar, hoe vrouwen het leven van hun partners grotendeels bepalen, indammen en naar hun hand zetten. Begrijp me niet verkeerd, ik zou niet anders willen en die van mij hoeft niets tegen zijn zin te doen. Maar het is voor mij wel erg comfortabel dat hij alles best vindt en niet per se wenst te participeren in de keuze van zijn jasjes of de herinrichting van de tuin.

Soms voel ik me daar best een beetje schuldig over. In het begin van ons huwelijk bepaalden we alles nog samen, maar nadat onze oudste was geboren, werd hij toch vooral kostwinner en ik gezinsmanager. Omdat hij zo makkelijk was, heb ik me toen al voorgenomen dat ik nooit moeilijk zou doen over sex. Ik weet dat dat iets is waar hij echt van geniet. En ik hoop dat ik zo kan voorkomen dat hij er vandoor gaat met een ander.

Ik heb een hartstikke leuk leven dankzij zijn inschikkelijkheid, in een huis dat in mijn smaak is ingericht. Hij zou zelf niet zo snel een huisje op Ameland huren, maar als ik het regel, maakt hij er daar wat van met de kinderen en hun aanhang. Ik werk drie dagen, hij heeft nooit geëist dat ik fulltime zou gaan werken zodat hij naar drie dagen kon. We eten waar ik zin in heb, we kijken meestal naar mijn favoriete series en hij zal mijn keuze schutting niet ter discussie stellen. Het minste wat ik in ruil kan doen, is flink met hem blijven neuken, zodat hij er in ieder geval iets voor terugkrijgt.

Heb ik altijd zin? Echt niet. Sterker nog, sinds ik in de overgang ben, heb ik voor het eerst van mijn leven glijmiddel nodig om het een beetje soepel te laten verlopen. Maar zo lastig vind ik het nu ook weer niet om wat enthousiasme te veinzen als hij zin heeft. Na 29 jaar weet ik wat hij lekker vindt, ik ben niet vies van hem en zo lang duurt een vrijpartij nu ook weer niet. Het is een manier waarop ik hem kan laten merken dat ik veel van hem hou en hem waardeer. En ik speel zo ook een beetje in op zijn gemakzucht. Als hij het thuis makkelijk krijgt, hoeft hij er bij een ander geen moeite voor te doen. En kan ik hopelijk op mijn manier samen met hem oud worden.”

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

LEES OOK Ik wil ook in een wolk van tule naar het altaar schrijden

Monica Oliveira
Monica Oliveira
Monica Oliviera interviewt vrouwen voor Saar Magazine. Ze is 51, getrouwd en woont in Twente. Haar drie kinderen zijn min of meer de deur uit - behalve rond etenstijd.

RECENTE ARTIKELEN