Gen Z kinderen: je houdt van ze, je kunt ze wel wurgen

-

Ella’s vriendinnen hebben kinderen die officieel volwassen zijn en hun moeders de ene dag de slappe lach en de volgende een rolberoerte bezorgen. Gen Z? Ze zijn hilarisch, lees maar.

 1. Zoon D (19) is superslim en zou makkelijk achten en negens kunnen halen als hij niet zo aartslui was/tot diep in de nacht gamede. Bij de uitslag van een tentamen zegt hij buitengewoon tevreden: ‘Yes, een zes-min. High Five!’ Vriendin bonkt moedeloos met haar hoofd op tafel, maar houdt van hem en zegt dus: ‘Goed gedaan, man.’
 2. Dochter T (21) werkt al drie hele weken in haar eerste echte baan en vindt het echt heel gek dat ze nog geen opslag heeft gekregen: “Want van dit geld kan ik straks geen zes weken naar Ibiza.” Als haar moeder voorzichtig opmerkt dat ze vast geen dertig vakantiedagen kan opnemen, is T geschokt: “Maar ik werk wel twintig uur per week! En het is helemaal niet leuk!”
 3. Zoon A (24) is erg blij dat hij via zijn werk een leaseauto kan krijgen: “Want handig en alles geregeld, lekker deze zomer met een vriend door Europa karren.” Als zijn ouders er hun leesbrillen bij pakken voor de kleine lettertjes blijkt hij qua vrije kilometers hooguit een keer naar oma te kunnen. A is woedend over zoveel wreedheid en bedrog, zijn ouders vragen zich in stilte af of hij echt serieus dacht dat hij ‘zomaar’ een auto kreeg.
 4. Bij het boeken van een vakantie zijn E (22) en T (21) druk met selfies nemen. Met plannen waarmee ze viral kunnen gaan om de vakantie terug te verdienen. En met zo eindeloos praten over een vakantie boeken, dat het boeken zelf erbij inschiet. Al sinds begin maart, #keuzestress. Hun ouders zien het stikkend van de lach aan en vrezen het duo de hele zomer over de vloer te hebben.
 5. Y (18) en haar vriendje D (19) zitten zielstevreden naast elkaar op de bank te appen. Met elkaar. De ouders van Y leveren droog David Attenborough-achtig commentaar op deze nieuwe levensvorm: ‘Het mannetje laat zien hoe aantrekkelijk hij is met de lachende-drol-emoji.’ Het setje vertrekt kribbig naar de tuinbank om daar verder te appen. Met elkaar.
 6. Daniëlle (58): “Je bent wie je bent.”
  Zoon Bram: “Je bent wat je deelt.”
 7. Dochter A (18) doet mee aan een talentenjacht en wordt niet geselecteerd. Dit levert op zich al een flinke deuk in haar wereldbeeld en ego op, maar ze is echt pas woedend als blijkt dat ze niet eens een ‘participatie award’ krijgt, #generatieiedereeneenprijs!
 8. Diane appt haar zoon (19): ‘Eet je vanavond mee?’
  Antwoord: een gifje van SpongeBob die met zijn ogen rolt.
  Diane: ‘Eet je nou vanavond mee, ja of nee?’
  Antwoord: een gifje van een jongeman die laveloos van de bank rolt.
 9. B polst discreet bij vriendin F hoe het sollicitatiegesprek van haar dochter B (20) ging. F legt uit dat de recruiter afhaakte bij B’s vrij uitgebreide uiteenzetting hoe ze Schorpioen met Kreeft als ascendant is en daarom een persoonlijkheid met meerdere gezichten is die op meerdere fronten kan worden ingezet. Maar dat ze ook heel gevoelig is en dat daar rekening mee moet worden gehouden. De vacature was trouwens voor tijdelijk schoonmaakwerk.
 10. Humor en een niet te dichten generatiekloof: dochter S (20) vindt Monty Python ‘seksistisch en aanstootgevend’, haar moeder Laura (54) kan niet naar vuilbekje Amy Schumer kijken zonder gegeneerd onderuit te zakken.
 11. Ellen (57) vindt het belachelijk dat haar dochter leeft op vloeibaar voedsel uit de blender, alsof ze nog een baby is. Dochter Fenna (21) wijst haar er fijntjes op dat ze op een dag aanzienlijk meer groenten en fruit binnenkrijgt dan haar moeder.
 12. Het antwoord van M (24) op alles: ‘Meh’. Maar wél met een sepia Insta-filter.
 13. W (25 en net een maand aan het werk in zijn eerste baan) is diep verontwaardigd dat hij niet mee mag naar een presentatie van de hoogste baas. Zijn moeder probeert hem duidelijk te maken dat in sommige bedrijven senioriteit voor gaat. W weet zich toch in de presentatie te kletsen. Zijn moeder is verbaasd en trots. W wordt ontslagen wegens live-tweeten tijdens de presentatie.
 14. Babette (58) tegen dochter (18): “Ik heb maar drie minuten voor je.”
  Dochter: “Ik heb aan drie seconden genoeg.”
 15. Zoon (21) documenteert zijn leven per selfiestick en de ongelukjes die dit oplevert, hebben hem al zijn eigen risico bij meerdere verzekeringen gekost. Hij verzekert zijn moedertje dat het allemaal goed komt als hij eenmaal een vlogger is die viral gaat. Moeder verhoogt zekerheidshalve haar eigen verzekering #hetblijfttochjekind.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.
NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting).

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN