Over Saar Magazine

Het was dringend nodig dat er een plek kwam voor de leuke, jonge, frisse 50+ vrouw van nu. Dat vonden de makers van Saar Magazine. Ontzettend leuk dus dat je er bent. Hier kan je meer lezen over het ontstaan van Saar en de toekomst.

De 50+ vrouw is jonger, leuker, frisser en fitter dan ooit. Ze ziet er goed uit, staat midden in het leven en droomt van een toekomst. Dat beeld van de 50+ vrouw zien we bijna nergens terug in de media. We zien in de media vrouwen met jonge kinderen en bejaarden. Daarom vonden journalisten Barbara van Erp (54) en Femke Sterken (43) het nodig om een plek te maken voor de jonge 50+ vrouw. Dat werd dit online tijdschrift Saar Magazine (‘50+ maar nog lang niet dood’).

Saar gaat over alles waar deze vrouw mee te maken krijgt. Hoe is het om 25 jaar samen te zijn? Hoe is het als je kinderen het huis uit gaan? Hoe is het dat alles van je lijf gaat zakken: laat je het weer optrekken of juist lekker hangen? Hoe is het om bij de oudste generatie te horen op je werk? Wat ga je doen met je laatste 30 jaar? Scheiden of blijven? Voor jezelf beginnen of uitzitten? Wat wil je nog? Allemaal vragen die specifiek gelden voor de vrouw tussen de 45-65 jaar.

Dat het heel belangrijk is dat Saar er is, bleek wel bij het oprichten van het online magazine, nu 5 jaar geleden. Sinds Saar online is, ging op de redactie de telefoon: waar dat geweldige blad dan wel niet te krijgen was. De lezeressen namen geen genoegen met het antwoord dat het een online blad was – ze wilden het kopen. En dus besloten Sterken en Van Erp een try out nummer te maken. Dat werd zo’n doorslaand succes dat het magazine nu zes keer per jaar verschijnt en een vaste plek in het schap heeft gevonden. Tegen alle trends heen groeit Saar als kool.

In maart 2022 begonnen Barbara van Erp (54) en Femke Sterken (43) samen met Els Rozenbroek (65) de megasuccesvolle Saarpodcast. In die podcast bespreken ze alles, maar dan ook alles waar een vrouw van 50 tegenwoordig tegenaan loopt. In de loop van de maanden blijkt Rozenbroek kanker te hebben, waardoor de openhartige gesprekken steeds meer over ziek zijn en doodgaan gaan. Eind augustus 2022 overlijdt Rozenbroek. Na een pauze gaat de Saarpodcast daarna door. De luisteraars blijven. Het is duidelijk dat ook de podcast een snaar raakt bij de doelgroep van Saar.

Saar heeft de ambitie om deze vrouwen steeds meer een gezicht te geven. Een heerlijke plek waar ze zichzelf terugzien met alle moeilijke, leuke, spannende en ook saaie dingen waar ze in hun leven mee te dealen hebben. Naast het magazine heeft Saar ook cursussen, nieuwsbrieven, een succesvol online blog, live streams en de Saarpodcast. In 2024 breiden we onze wereld uit met een PREMIUM Abonnement. We maken elke drie maanden een special van Saar. Eigenlijk is het 4x een kruising tussen een magazine en een zelfhulpboek, met thema’s als liefde & seks, werk, geluk en gezondheid. Alles op het lijf geschreven van op die leuke, jonge, slimme 50+ vrouw. Maar liefst 240 pagina’s waarbij we experts hebben gevraagd onderzoek te doen binnen deze thema’s  – afgewisseld met prachtige reportages, oefeningen en tips waarmee je meteen aan de slag kan en veel plek waar je je eigen gedachtes kan opschrijven. Elk thema wordt verrijkt met online content zoals een livesessie met een expert, on topic nieuwsbrieven, extra online tests én een podcastserie die past bij het thema alleen en exclusief voor premium members. 

We bekronen elk thema met een Live Event waar de experts talks houden over hun specialisatie. Een geweldig moment om experts maar ook mekaar te ontmoeten. 

Saar Magazine is van Snippet Media, een geheel zelfstandige en financieel onafhankelijke uitgeverij die wordt gerund door Barbara van Erp. Saar is dus geen onderdeel van een grote uitgeverij. Saar probeert alleen te werken met adverteerders die echt bij Saar passen. 

De podcast is gratis, de nieuwsbrief en de online content ook. Daarom is het heel belangrijk en fijn dat Saar daarnaast zo veel mogelijk abonnees heeft. Wil je Saar steunen? Neem dan een abonnement, daar zijn we erg blij mee en meer is niet nodig. 

Liefs, team Saar

Saar Magazine
Snippet Media
Bloemgracht 105 huis
1016 KJ Amsterdam

PS. We zijn er niet altijd, want we zijn maar met een klein team. Op ma, di, do maak je de meeste kans. Heb je vragen over je abonnement? Dat besteden wij uit aan Abonnementenland, zij kunnen al je vragen daarover beantwoorden, maar probeer het zelf eerst op www.saarmagazine.nl/klantenservice.

Heb je vragen over de cursussen? Kijk dan op: https://saarmagazine-cursussen.nl/veelgestelde-vragen/ of stuur een mail naar cursussen@snippetmedia.nl Dankjewel!