Wil je het lijf van Marilyn Monroe? Volg dan dit belachelijke dieet

-

Ben jij in dit ‘vegan tijdperk’ nog een groot liefhebber van zuivel en vlees? Dan hebben we het perfecte dieet voor je. En het werkt: Marilyn Monroe volgde het namelijk ook. 

De beroemde Amerikaanse actrice die in 1962 overleed dankte naar eigen zeggen haar prachtige voluptueuze lichaam aan een combinatie van liggend sporten (vertel ons meer!) en haar dieet. In een interview met Pageant Magazine in 1952 getiteld How I Stay in Shape klapte ze uit de school over haar sport- en eetgewoontes:

‘Er wordt weleens gezegd dat mijn eetgewoontes bizar zijn, maar zelf vind ik van niet. Voordat ik onder de douche ga, maak ik een kop melk warm waar ik twee rauwe eieren doorheen gooi. Dit meng ik met een vork en drink ik vervolgens samen met een multi-vitaminepil. Ik betwijfel of er een voedzamer ontbijt is voor een werkend meisje met haast ’s ochtends. Mijn avondeten is eenvoudig. Elke avond ga ik langs de supermarkt bij mijn hotel en koop ik biefstuk, lamskoteletten of lever. Dit bereid ik in de elektrische oven op mijn hotelkamer. Ik eet meestal vier of vijf rauwe wortelen bij mijn vlees, en dat is het. Ik denk dat ik deels konijn ben, want rauwe wortelen gaan me nooit vervelen.’

Over haar sportgewoontes zegt ze het volgende: ‘Elke ochtend nadat ik me heb gewassen ga ik naast mijn bed op de grond liggen en begin ik aan mijn eerste oefening. Dat is een eenvoudige borstverstevigende routine die bestaat uit gewichten van 3 kilo opheffen, deze breng ik in een gespreide armpositie tot een punt direct boven mijn hoofd. Dit doe ik vijftien keer achter elkaar, op een langzaam tempo. Daarna houd ik de gewichten met gestrekte armen naast mijn lijf, in een hoek van 45 graden met de grond, en draai ik cirkels tot ik moe bent. Ik ga niet ritmisch te werk, zoals mensen die op muziek sporten. Ik kan het niet uitstaan als het zo geforceerd moet.’

Mmm… Liggend sporten en elke avond een stukje vlees. Klinkt niet slecht, toch? Alleen die twee rauwe eieren ’s ochtends, die vervangen we gewoon voor twee gebakken exemplaren?

Bron: Vogue

LEES OOK: Heerlijke foto’s van Marilyn Monroe en Clark Gable (wat was ze toch prachtig)

gifgif

RECENTE ARTIKELEN