10 bijzondere reacties die je hoort als je 50 wordt

-

Als Margriet vijftig wordt, vindt de hele wereld daar iets van: “Vraag je nu een buikliposuctie?” 

LEES OOK: Dit is de waarheid over geluk na je vijftigste

 1. Oh jee, vijftig. Vind je het erg? Volgens mij valt het best mee hoor, maar ik ben nog maar 42.
  Niks erg. Lang leve ik. En ik ben nog lang niet dood.
 2. Toen ik acht jaar geleden vijftig werd, had ik A t/m Y uitgenodigd, maar die zaten zo te zeuren over Z, dat ik dacht: nou, dan vraag ik jullie allemaal wel, en toen moest ik nog een dj regelen en eten en iedereen vond… blablabla.
  Ongezien plug ik oortjes in, zet de muziek lekker hard en knik braaf op gevoelsmatig strategische momenten.
 3. Dan begint nu de aftakeling. Ik ben het nooit te boven gekomen. Vijftig is de hel. Je valt in een diep, zwart gat en krabbelt daar nooit meer uit.
  Goed nieuws dus. Ik las over een studie waaruit bleek dat zwarte gaten je verleden uitwissen. Ze sturen je naar een parallel universum (waar je ongetwijfeld weer twintig bent, olé). Als jij het probeert, kom ik je daar gezellig opzoeken.
 4. Geef je een feest omdat je VIJFTIG wordt? Dat víer je toch niet.
  Niet doorvertellen, maar mijn vijftigplus-vriendinnen zijn zo blij dat ik eindelijk bij hun overrijpe kluppie hoor, dat zij mijn hele party sponsoren. Ja echt. Dus neem er straks gerust nog een (of twee).
 5. Huh? Ik dacht serieus dat je allang vijftig was.
  Mmm, dat moet haast wel die wijze uitstraling van mij zijn.
 6. Voor die leeftijd zijn hele tv-zenders, politieke partijen en tijdschriften opgericht. Dus de samenleving vangt je wel op hoor.
  Kijk, elk nadeel heb z’n voordeel. Bye JOVD en Viva. Hello Omroep MAX, Henk Krol en Plus Magazine. 
 7. Vraag je een buik-liposuctie voor je vijftigste? Of wat botox? Kan geen kwaad hoor, frist de boel lekker op.
  Welnee. Ik hoor overal dat je jezelf moet accepteren zoals je bent. Dus ik ‘omarm’ voor zover mogelijk mijn authentieke buikje en grijns ter verdieping van mijn lachrimpels.
 8. Nu moet jij ook aan de oestrogeenpillen, hormoonpleisters en kalktabletten.
  Even onder ons… Ik heb een geheim, zeer succesvol recept uit Frankrijk. Dat lost alle overgangsklachten binnen vijf minuten op. Het begint met S’eau en eindigt op vignon. Ik kan misschien ook voor jou wel iets regelen.
 9. Vijftig is een mooi getal hoor. Kun je lekker gebruikmaken van alle bejaardenkortingen.
  Precies. Heerlijk rustig eens per week in de stiltecoupé richting Dancefesti… Eh, prachtige musea en bijzondere exposities.
 10. Jee, vijftig? Echt? Meid, ik geloof je gewoonweg absoluut niet. Ik had je zo vijf, wat zeg ik, TIEN jaar jonger gegeven. Echt, ongelooflijk.
  Kun je dat nog een keer zeggen? Ik verstond je niet goed.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Margriet Zuidgeest
Margriet Zuidgeest
Margriet (51) is getrouwd met Walter en met haar werk (journalist/tekstschrijver voor o.m. Libelle, over gezondheid). Ze moedert over twee sportieve jongens van 13 en 15. Wars van #geluksmomentjes en #lovemylife. Dol op knisperkoude wijn, tennis en gezelligheid.

RECENTE ARTIKELEN