Tissue Time! De steengoede dramady One Day raakt een gevoelige snaar

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Of in dit geval: een avondje streamen met deze romantische tranentrekker over de vriendschap en de liefde van je leven.

In de gloednieuwe 14-delige Netflix serie One Day maken we kennis met Emma (Ambika Mod) en Dexter (Leo Woodall) die een relatie hebben door de jaren heen. Deze Britse televisieserie met een lach en een traan is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van David Nicholls uit 2009 van David Nicholls.

Em & Dex

Het verhaal speelt zich af over een tijdsbestek van twintig jaar en volgt twee mensen, Emma (Em) en Dexter (Dex). Ze ontmoeten elkaar op 15 juli 1988, tijdens hun diploma-uitreiking. Hoewel hun studententijd ten einde loopt, spreken de twee die dag elkaar voor het eerst en ze beloven elkaar volgend jaar weer te zien op 15 juli.

(c) Netflix

De veertien afleveringen spelen zich elk jaar af op 15 juli, maar dan met een jaar daartussen. Als kijker groei je mee met Em en Dex terwijl ze veranderen, samen zijn en ook weer uit elkaar gaan. Het is een rollercoaster van vreugde en verdriet, en de chemie tussen Em en Dex spat van het scherm.

One Day is een heerlijk liefdesverhaal, maar ook een prachtig portret van een innige vriendschap met veel pieken en dalen. Ik heb genoten van het fantastische spel van Amika Mod als Emma. Ze heeft komische flair, wat niet verwonderlijk is, want naast actrice is zij ook comedian. En Leo Woodall kun je al kennen uit The White Lotus.

Bitterzoet

(c) Netflix

Liefde speelt een belangrijke rol, maar de toon is vooral melancholisch: het gaat over rafelende randjes van het leven, gemiste kansen en onvoorziene hinderpalen, mensen die verkeerde beslissingen nemen en daar spijt van krijgen. En juist omdat het niet altijd rozengeur en maneschijn is, vind ik One Day een absolute aanrader.

Je vindt de serie op Netflix

★★★★ (4 sterren)

Lees ook:

Julia Louis-Dreyfus schittert in het bitterzoete You Hurt My Feelings

gifgif
Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN