Julia Louis-Dreyfus schittert in het bitterzoete You Hurt My Feelings

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Of in dit geval: een avondje streamen.

Deze week wil ik jullie attent maken op de heerlijke film You Hurt My Feelings, die ik vorig jaar in New York in de bioscoop zag, maar onterecht niet in Nederland is uitgekomen. Gelukkig is deze fijne film nu wel te zien op Pathé Thuis.

You hurt my feelings

(c) You Hurt My Feelings

Beth (Julia Louis-Dreyfus) en Don (Tobias Menzies) zijn al jarenlang een goed stel met een leuke 24-jarige zoon, Eliot. Don is psychotherapeut en Beth heeft na haar eerste succesvolle autobiografie nu een nieuwe roman ingeleverd bij haar agente Sylvia. Hun huwelijk is echter in een kwetsbare fase terecht gekomen, want ze voelen allebei de sleur van hun dagelijkse bestaan en een midlife crisis ligt op de loer.

Lieve leugens

Tijdens het schrijven van haar nieuwe boek heeft Beth tientallen versies aan haar man Don laten lezen en iedere keer zei hij met veel enthousiasme dat hij het script steeds beter vond worden en dat hij enorm trots op haar is.

(c) You Hurt My Feelings

Helaas is de agente van Beth minder geestdriftig, zij raadt Beth aan om een andere agent te zoeken. En dan komt Beth er per ongeluk achter dat Don niet eerlijk tegen haar is geweest. Hij vindt het boek niet zo goed, dus kiest hij voor een leugentje om bestwil en wil haar op deze wijze beschermen. Wat hij niet voorziet, is dat Beth daar zo razend over is, dat het een vertrouwenscrisis in hun huwelijk veroorzaakt.

Geloofwaardig en geestig

Deze film is zo goed omdat het zulke herkenbare situaties laat zien in onderlinge relaties tussen geliefden, vrienden en ouder/kind relaties. De dialogen zijn geloofwaardig, intelligent en vaak ook zeer geestig. Iedereen is kwetsbaar en probeert zo goed en zo kwaad mogelijk er het beste van te maken. You hurt my feelings is een film die je eigenlijk met je partner of vrienden moet zien – ik weet zeker dat jullie er nog lang over door zullen praten!

★★★★★ (5 sterren)

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN