Wat is er nou lekkerder dan in de zomer mensen uit te nodigen voor een etentje in de tuin? Voor het ideale zomerse menu hebben wij alvast een fijn toetje gevonden; een exotische aarbeiencoupe met champagne! (En nog een voordeel: dit toetje bevat een stuk minder calorieën dan een stuk taart of een Dame Blanche)
Ingrediënten
- 3 ons aardbeien
- 1 limoen
- 1 stengel verse sereh (citroengras)
- 1 cm verse gemberwortel
- ½ vanillestokje
- 30 g suiker
- 2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
- 4 bolletjes sorbetijs (citroen)
- 4 dl koude champagne of mousserende witte wijn
Bereiden
- Was de aardbeien grondig en verwijder het groen. Was de limoen schoon, de schil gaan we gebruiken voor de garnering. Snijd de helft van de schil dun af, bijvoorbeeld met een dunschiller. Snijd uit de andere helft van de schil vier dunne reepjes, hier versieren we later de coupes mee. Pak de sereh en snijd deze in 4 gelijke stukken. Schil de gember en snijd deze in plakjes. Pak nu vanillestokje en snijd deze open (in de lengte). Breng 2 deciliter water aan de kook en gooi hier de limoenschil, de helft van het limoensap, de sereh (citroengras), gember het vanillestokje en de suiker in. Kook dit op laag vuur in tot het een siroop-achtige substantie wordt, nu zal er nog ongeveer 1 deciliter vloeistof in de pan zijn.
- Pureer intussen 100 gram aardbeien in de kuekenmachine, of prak ze fijn met een vork door een zeef. Roer de rest van het limoensap en de likeur er doorheen. Zeef nu de siroop en laat deze afkoelen.
- Roer de siroop door de aardbeien puree. Siroop door aardbeien-puree roeren. Schep een bolletje ijs in elke hoge coupe en schep de aardbeienpuree er op. Verdeel nu de rest van de aarbeien gehalveerd over de puree en schenk de chamagne of andere mousserende witte wijn er over. Maak het af met een mooie garnering van limoenschil. Smullen maar!
Bron: Allerhande.nl
Lees ook: Met dit toetje scoor je als een dolle