Een makkelijk en zomers toetje (met champagne, YES)

-

Wat is er nou lekkerder dan in de zomer mensen uit te nodigen voor een etentje in de tuin? Voor het ideale zomerse menu hebben wij alvast een fijn toetje gevonden; een exotische aarbeiencoupe met champagne! (En nog een voordeel: dit toetje bevat een stuk minder calorieën dan een stuk taart of een Dame Blanche)

Ingrediënten

Bereiden

  1. Was de aardbeien grondig en verwijder het groen. Was de limoen schoon, de schil gaan we gebruiken voor de garnering. Snijd de helft van de schil dun af, bijvoorbeeld met een dunschiller. Snijd uit de andere helft van de schil vier dunne reepjes, hier versieren we later de coupes mee. Pak de sereh en snijd deze in 4 gelijke stukken. Schil de gember en snijd deze in plakjes. Pak nu vanillestokje en snijd deze open (in de lengte). Breng 2 deciliter water aan de kook en gooi hier de limoenschil, de helft van het limoensap, de sereh (citroengras), gember het vanillestokje en de suiker in. Kook dit op laag vuur in tot het een siroop-achtige substantie wordt, nu zal er nog ongeveer 1 deciliter vloeistof in de pan zijn.
  2. Pureer intussen 100 gram aardbeien in de kuekenmachine, of prak ze fijn met een vork door een zeef. Roer de rest van het limoensap en de likeur er doorheen. Zeef nu de siroop en laat deze afkoelen.
  3. Roer de siroop door de aardbeien puree. Siroop door aardbeien-puree roeren. Schep een bolletje ijs in elke hoge coupe en schep de aardbeienpuree er op.  Verdeel nu de rest van de aarbeien gehalveerd over de puree en schenk de chamagne of andere mousserende witte wijn er over. Maak het af met een mooie garnering van limoenschil. Smullen maar!

Bron: Allerhande.nl

Lees ook: Met dit toetje scoor je als een dolle

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN