Spring naar inhoud
  • Abonnement Saar
    • Saar
    • Saar in België
    • Nieuwsbrief
  • Blog
    • Home
    • Familie & Vriendinnen
    • Sex & Relatie
    • Werk & Geld
    • Rimpels & Kwalen
    • Mode & Uitgaan
    • Psyche & Idiotie
  • Premium
    • Lid worden
    • Overgang
    • Seks
    • Relaties
    • Werk
    • Lichaam
    • Interviews
    • Culinair
    • Reizen
    • Inloggen
    • Uitloggen
SAAR Magazine
Menu
  • Abonnement Saar
    • Saar
    • Saar in België
    • Nieuwsbrief
  • Blog
    • Home
    • Familie & Vriendinnen
    • Sex & Relatie
    • Werk & Geld
    • Rimpels & Kwalen
    • Mode & Uitgaan
    • Psyche & Idiotie
  • Premium
    • Lid worden
    • Overgang
    • Seks
    • Relaties
    • Werk
    • Lichaam
    • Interviews
    • Culinair
    • Reizen
    • Inloggen
    • Uitloggen

Een makkelijk en zomers toetje (met champagne, YES)

Wat is er nou lekkerder dan in de zomer mensen uit te nodigen voor een etentje in de tuin? Voor het ideale zomerse menu hebben wij alvast een fijn toetje gevonden; een exotische aarbeiencoupe met champagne! (En nog een voordeel: dit toetje bevat een stuk minder calorieën dan een stuk taart of een Dame Blanche)

Ingrediënten

  • 3 ons aardbeien
  • 1 limoen
  • 1 stengel verse sereh (citroengras)
  • 1 cm verse gemberwortel
  • ½ vanillestokje
  • 30 g suiker
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
  • 4 bolletjes sorbetijs (citroen)
  • 4 dl koude champagne of mousserende witte wijn

Bereiden

  1. Was de aardbeien grondig en verwijder het groen. Was de limoen schoon, de schil gaan we gebruiken voor de garnering. Snijd de helft van de schil dun af, bijvoorbeeld met een dunschiller. Snijd uit de andere helft van de schil vier dunne reepjes, hier versieren we later de coupes mee. Pak de sereh en snijd deze in 4 gelijke stukken. Schil de gember en snijd deze in plakjes. Pak nu vanillestokje en snijd deze open (in de lengte). Breng 2 deciliter water aan de kook en gooi hier de limoenschil, de helft van het limoensap, de sereh (citroengras), gember het vanillestokje en de suiker in. Kook dit op laag vuur in tot het een siroop-achtige substantie wordt, nu zal er nog ongeveer 1 deciliter vloeistof in de pan zijn.
  2. Pureer intussen 100 gram aardbeien in de kuekenmachine, of prak ze fijn met een vork door een zeef. Roer de rest van het limoensap en de likeur er doorheen. Zeef nu de siroop en laat deze afkoelen.
  3. Roer de siroop door de aardbeien puree. Siroop door aardbeien-puree roeren. Schep een bolletje ijs in elke hoge coupe en schep de aardbeienpuree er op.  Verdeel nu de rest van de aarbeien gehalveerd over de puree en schenk de chamagne of andere mousserende witte wijn er over. Maak het af met een mooie garnering van limoenschil. Smullen maar!

Bron: Allerhande.nl

Lees ook: Met dit toetje scoor je als een dolle

Tags: etentje koken recept toetje zomers
Share on Facebook Share on Twitter

Over de auteur

Redactie

De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

Lees verder:

  • ‘Hallo dochters, ik ben geen kinderdagverblijf’

  • 10 dingen die ik precies zo doe als mijn moeder

  • 46 jaar vriendschap: iemand die er altijd voor je is

Ook interessant

Monica denkt alvast aan haar uitvaart: ‘die gemene roddeltante mag niet komen’

Over SAAR

Saar Magazine is het leukste tijdschrift voor de hele jonge, vrolijke, fijne, leuke, frisse, slimme 50plus vrouw, die dus wel al 50 is, maar nog lang niet achter de geraniums gaat zitten. Het magazine verschijnt 6 x per jaar.

Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Volg ons op Instagram

Tijdschrift Saar

WAAR KOOP IK SAAR?
Haalt u de Saar toch liever in de winkel of de supermarkt? Hier kunt u uw woonplaats invullen en dan verschijnen vanzelf de verkooppunten.

IK HEB EEN VRAAG OVER MIJN ABONNEMENT
Heb je al een abonnement en heb je de Saar nog niet ontvangen of heb je een andere vraag? Bel dan Abonnementenland op 0251 – 257924. Of stuur een e-mail naar klantenservice@aboland.nl

Adverteren en contact

Saar Magazine is een redactioneel onafhankelijke site, met af en toe een advertentie. Dat staat er dan natuurlijk gewoon bij. Adverteren? Kijk op de site van Snippet Media voor meer informatie..

PRIVACY & COOKIEBELEID

“Als je onze websites of apps gebruikt, verzamelen Snippet Media en derden (zoals adverteerders of social media netwerken) gegevens over jou met behulp van cookies of andere technieken. Gegevens die worden verzameld, zijn bijvoorbeeld jouw surf- en kijkgedrag. Deze gegevens gebruiken we om de website te analyseren en te verbeteren. Daarnaast om ervoor te zorgen dat je informatie en advertenties te zien krijgt die voor jou relevant zijn. Adverteerders en sociale media netwerken gebruiken de gegevens ook om profielen op te bouwen en om jou te kunnen volgen als je doorsurft naar websites buiten onze website. Door op akkoord te klikken, ga je hiermee akkoord. Als je meer wilt weten, lees dan onze privacyverklaring hier ’’

Saarmagazine is een uitgave van Snippet Media.
 
 
 
 
Ik wil inloggen
*
Username
Username can not be left blank.
Please enter valid data.
*
Password
Password can not be left blank.
Please enter valid data.
Gebruik minstens 1 karakters voor uw wachtwoord.
INLOGGEN
Wachtwoord vergeten?
Heb je nog geen account? MELD JE AAN!