Nooit meer wisselen tussen bril en lenzen: het kan!

-

Veel 50+ lenzendragers herkennen het wel: je hebt die lenzen in, maar voor het lezen van documenten of computerwerk, heb je toch nog een leesbril nodig. Een gedoe, zéker omdat er altijd ergens een bril vergeten wordt. Maar daar is een oplossing voor!

Je leesbril die in de tas van gisteren zit of nog op je nachtkastje ligt terwijl jij al op je werk bent; het is bloedirritant. Veel vrouwen kiezen ervoor om verschillende leesbrillen op verschillende locaties te hebben, maar ’t kan veel makkelijker. Wist je dat er multifocale lenzen bestaan? Zo zijn die leesbrillen überhaupt overbodig.

Multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kun je dichtbij én veraf goed zien, zonder het gehannes van een leesbril die je op- en af moet zetten. Je doet ze ’s ochtends in en kunt de hele dag scherp zien – of je nu in een vergadering zit of dat je een belangrijk e-mail aan het typen bent op je laptop.

Maar er zijn meer voordelen:

  • Je hebt altijd een scherp en helder beeld, ook vanuit je ooghoeken. Iets dat met een leesbril nog wel eens lastig kan zijn.
  • Ben je een brildrager? Dan kun je multifocale lenzen ook gebruiken; bijvoorbeeld voor tijdens het sporten en autorijden. Je hebt met lenzen namelijk veel meer bewegingsvrijheid én kunt ineens goed ziet wat de trainer van je sportklasje nu daadwerkelijk voor oefening doet. Dat maakt dat de daglenzen ideaal te combineren zijn met je bril
  • De lenzen zijn goed af te wisselen met een bril – zo kun je op een luie zondag thuis gewoon lekker je vertrouwde bril ophouden, maar als je naar een feestje gaat de bril eens achterwege laten.

Voor wie zijn multifocale lenzen?

Multifocale lenzen zijn ideaal voor lenzendragers die voor het lezen van de kleine letters een leesbril gebruiken; zo heb je die leesbril helemaal niet meer nodig. Maar ook als je een multifocale bril draagt en wat meer bewegingsvrijheid zoekt, is dit de ideale oplossing. Je kunt dan gebruik maken van multifocale lenzen voor elke dag – zo geniet je van scherp zicht op iedere afstand.

Er zijn lenzen voor bijna iedereen. Benieuwd geworden? Bij Pearle Opticiens kun je het nu tijdelijk gratis (!) proberen. Je krijgt dan een gratis uitgebreide aanmeting (t.w.v. 35,-) en een gratis proefset, waarbij je kunt kiezen tussen 10 dagen gratis iWear multifocale daglenzen of een maand multifocale lenzen. De contactlensspecialist bekijkt wat de mogelijkheden voor jou zijn. Er is voor bijna iedereen een passende lens en er wordt gezocht naar een lens waar jij 100% tevreden mee bent. Wil je meer lezen, kijk hier!


gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN