Nieuwe Britse speurneus begint vanavond: Mrs Sidhu Investigates!

-

Mysterieuze moorden om van te watertanden, anyone?

Wie van quirky Britse misdaadseries houdt, kan haar hart ophalen bij BBC First waar het wemelt van de al dan niet excentrieke rechercheurs, die bizarre moorden oplossen (Midsomer Murders spant in het laatste geval de kroon).

Nieuwsgierig aagje

Vanavond begint Mrs. Sidhu (Meera Syal, 63), een cateraar uit Slough met een fijne neus voor het oplossen van mysteries. Haar hele leven is ze al een Indiase ’tante’ die meestal over het hoofd wordt gezien door de elite van Berkshire. Die positie heeft haar veel mensenkennis gegeven: je kunt op je gemak observeren als je zelf niet zo opvalt.

Frisse tegenzin

(c) BBC First

Haar speurwerk verandert in een onofficiële samenwerking met de norse, gescheiden, kreukelige, semi-gedeprimeerde DCI Burton (Craig Parkinson, Line of Duty), die met frisse tegenzin moet toegeven dat ze samen het perfecte duo vormen om misdaad te bestrijden.

Lichtvoetig mét een goed plot

De serie heeft een beetje de feel van Death in Paradise en Beyond Paradise, in de zin dat het hier en daar ook gewoon gortdroog en lichtvoetig qua humor is.

(c) BBC First

Sidhu is weduwe, moedigt haar eigengereide zoon Tez (Gurjeet Singh) aan enige richting aan zijn leven te geven en tobt met zaken waar je als middelbare vrouw nu eenmaal mee te maken hebt (opvliegers, woeste zin in koolhydraten, snibbige buien).

Aflevering 1

In de eerste aflevering van de serie is mevrouw Sidhu aan het werk als cateraar bij een luxe wellness. De klus krijgt een morbide wending als er twee dode lichamen worden gevonden in de spa. Zodra haar nichtje hoofdverdachte wordt, start mevrouw Sidhu een eigen onderzoek, tot ergernis van Burton.

Mrs Sidhu Investigates is vanaf 13 februari 2024 elke dinsdag om 21:00 uur met Nederlandse ondertiteling te zien bij BBC First. Het eerste seizoen telt 8 afleveringen.

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN