Esther over een vakantie boeken: “Stressvoller dan een verhuizing met 2 kleine kids”

-

Het is Esther gelukt om iets te vinden dat ze nóg stressvoller vindt dan ‘gedoe’ met haar auto. Namelijk: een vakantie boeken. Elke zomer trapt ze er weer in: ze begint vol goede moed te googelen en voor ze het weet zit ze als een zombie achter haar laptop met ogen die draaien als fruitautomaten.

Geschreven door: Esther Vuijsters 

Schreef ik eerder nog over mijn garage- en APK-aversie – over hoe ik verander in een zwakbegaafde bosbes als er iets met mijn auto is – nou, dit keer kom ik met de overtreffende trap! Ik heb namelijk ontdekt dat ik één ding nóg erger vind dan met mijn auto naar de garage gaan. En dat is: een vakantie boeken. Echt, ik vind het onbegrijpelijk dat ‘een vakantie boeken’ niet op één staat in het lijstje met de meest stressvolle gebeurtenissen in iemands leven. Zelfs mijn verhuizing destijds – niet echt ideaal met twee kleine kinderen naar een huis dat nog niet klaar was – was a walk in the park vergeleken bij het boeken van de jaarlijkse vakantie. En elke zomer trap ik er weer in; ik begin vol goede moed ideeën op te halen en een beetje te googelen en voor ik het weet, zit ik als een zombie achter mijn laptop met ogen die draaien als fruitautomaten. Compleet afgehaakt.

Maar wat maakt dat boeken van die vakantie nou zo’n gedoe? Daar heb ik tijdens mijn laatste nervous breakdown over nagedacht. Om te beginnen is er de keuzestress. Ik weet niet wat ik wil. Het is te veel, het is te divers en reviews spreken elkaar altijd tegen. (‘Te druk!’ ‘Te rustig!’ ‘Te leuk!’ Te ring!’) En als je dan eindelijk iets gevonden hebt, is er altijd de angst dat je toch het verkeerde boekt: drie weken naar de Filistijnen in plaats van de Filipijnen. Of naar de Gallemiezen in plaats van de Galapagos. Ik noem dat ook wel de Ali Expres-experience: dat je iets krijgt dat héél in de verte lijkt op wat je besteld hebt, maar dat het al uit elkaar valt voor je het goed en wel bekeken hebt. Tel daarbij op: de beperkte periode dat je kunt gaan én de niet-matchende agenda’s – ik denk serieus dat een G7-top sneller gepland is dan een vakantie met mijn kinderen – en tel uit je paniekaanval.

En héb je dan met veel moeite een weekje gevonden, dan is er nog het eisenpakket. Voer je alle variabelen in dan krijg je zoiets als een actieve strandvakantie op Antarctica in een all inclusive-tipi. O maar dan wel op een plek waar je kunt windsurfen. Zonder dat het te winderig is.

Nou goed, na een paar avonden achter de laptop, zag ik het ook dit jaar echt niet meer zitten. Na twee jaar Covid was ik boeken ook een beetje verleerd, leek het wel. Man (type: ‘Maak je niet zo druk!’ En: ‘We kunnen ook naar Duitsland!’) zag dat ik doordraaide en stelde voor ‘hulp’ te zoeken. ‘Ik denk niet dat een psycholoog dit voor ons gaat oplossen!’ snauwde ik. ‘Nee,’ zei Man, ‘maar een reisbureau wél!’ Een reisbureau? Zo’n kantoortje uit de tijd van vóór het internet met posters van palmbomen aan de muur en formica bureautjes? Die zijn toch ongeveer tegelijk met de dino’s uitgestorven?! Nou verrassing, ze zijn er nog! En nog grotere verrassing: binnen een uur een topvakantie geboekt, iedereen blij, alle eisen soort van ingewilligd en nog betaalbaar ook. Bijna te mooi om waar te zijn. Of het dat ook ís, dat zal halverwege juli blijken. Ik kijk er in elk geval naar uit. Na de (boekings)stress van de afgelopen weken ben ik er in elk geval wel hard aan toe.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN