Als een man eens in de zoveel maanden aan het koken slaat, verwacht hij dat de fanfare voor hem uitrukt, inclusief majorettes en juichend publiek. ‘Rot toch op Joop Braakhekke.’
- Hij kondigt met veel aplomb aan dat-ie gaat koken
- En voegt daaraan toe: iets lekkers
- Alsof jij hem altijd smerige gerechten voorschotelt die hij het uit medelijden opvreet
- En dan gaat hij aan de slag met dingen als vergeten groenten
- Die niet voor niets uit ons collectieve geheugen zijn gewist
- Zwaardvis, rogvleugel, tarbot, zeeduivel – wat is er mis met vissticks en kabeljauw?
- Paksoi, meiknolletjes, ramanas – wat is er mis met diepvriesspinazie en doperwten uit een potje?
- Je zou verwachten dat de fanfare voor hem uitloopt als hij naar de keuken vertrekt
- Gaat hij overdreven hakken op een stuk peterselie.
- Sorry. Platte peterselie want die gekrulde die ik altijd koop smaakt lang zo lekker niet
- En dan van die interessante 24 kitchen-achtige termen gebruiken als: achter de kachel staan. Gast, je staat gewoon voor het fornuis
- Het ultieme mondgevoel. Rot toch op, Joop Braakhekke
- Ja, ik weet dat Joop Braakhekke dood is
- Waarom ik het vlees nooit sauteer terwijl dat zoveel smakelijker is?
- Zo hoger op smaak gebracht kan worden?
- Weet ik veel. Schenk mijn wijnglas nou maar vol
- Nee schat, ik heb nergens toevallig arachideolie
- Hoe ik dat zo zeker weet? Omdat ik altijd de boodschappen doe?
- Of ik ook een vierde steelpannetje heb?
- Ja, in mijn nachtkastje. Ga maar kijken
- Nou, dan was je er eentje af?
- Gewoon met de hand. Met een afwasborsteltje en afwasmiddel?
- Natuurlijk hebben WIJ een afwasborstel en afwasmiddel
- Ja, ik weet dat de grillpan niet tegen afwasmiddel kan en ook niet tegen de vaatwasser
- Nee dat heb ik NIET gedaan
- Wrijf hem anders in met olie en keukenpapier
- Keukenpapier is op? Pak dan een theedoek
- Nee niet die vuile maar een schone
- Zucht …
- In de linkerla onder de gootsteen
- Ja hoor, het lijkt mij erg lekker wat jij staat te maken
- Duurt het nog lang voor het klaar is?
- Schenk mijn wijnglas dan nog maar eens bij
- Ruim je alles wel een beetje op?
- Die tomatenspetters tegen de muur bijvoorbeeld?
- Oh, moet je nu alles even heel goed in de gaten houden?
- Heb jij maar twee handen?
- Oké
- De tafel dekken? Ik? Jij kookt toch vana… oké dan
- Ja, het ziet er verrukkelijk uit
- Ja, heel hoog op smaak
- Ja, lust voor het oog
- Ja, een ware smaaksensatie
- Ja, het ruikt heerlijk
- Ja, het water loopt me in de mond
- Ja, heel knap, al die toegepaste kooktechnieken
- Ja, echt heerlijk
- Ja, ik kan dat niet zo lekker
- Ja, ik ben echt onder de indruk van je kookkunsten
- En mag ik nu alsjeblieft nog wat wijn?
Lees ook: Hoe ik langzaam maar zeker een tevreden tuttebel word