5 reisfouten die bijna alle 50-plus-vrouwen maken

-

Vertraagde vluchten, kwijtgeraakte koffers en paspoorten zijn om gillend gek van te worden, maar reizen kan ook heel erg leuk zijn. Zeker als je deze fouten vanaf nu nooit meer maakt. 

LEES OOK: Hoe Marjolein de zomervakantie boekt in 88 simpele stappen

 1. De overvolle handtas
  Soms lijkt het net alsof handtassen zwarte gaten hebben waarin autosleutels, pinpassen en paspoorten ongemerkt verdwijnen. Daar kom je natuurlijk pas achter bij de paspoortcontrole, dat je boarding pass ergens in die tas rondzweeft – maar waar? Doe daarom wat mannen doen: neem geen enorme handtas mee en stop je paspoort en portemonnee in de (binnen)zak van je jas. Want echt, je hebt je bibliotheekpas en je AH-bonuskaart echt niet nodig in het vliegtuig – laat staan die schoonmaakdoekjes, die vier boeken en 3 kilo aan brei-benodigdheden.
 2. Reizen zonder RFID-protectie
  Als je dan toch je binnenzak aan het vullen bent: doe ook een RFID-hoesje om je credit card. Door geavanceerde technieken kunnen criminelen tegenwoordig namelijk persoonlijke informatie stelen van je passen. En hoe irritant is het als dat tijdens je vakantie gebeurt? Je kunt het allemaal voorkomen met een beschermende portemonnee.
 3. Een open tas meenemen
  Sommige vrouwen reizen het liefst met open strandtassen, omdat er zoveel in past en omdat het handig is bij een warme bestemming. Maar dat is vragen om problemen. Ook als je er geen waardevolle spullen in stopt, kan het stress opleveren. Want die slippers mogen dan niet zoveel waard zijn, als je ze kwijtraak is het toch ook weer niet grappig.
 4. Lekkende cosmetica
  Het komt vaak voor dat shampooflessen en andere cosmeticaproducten opengaan door al het gesleep met koffers. Maar dat is pas echt vervelend als je er geen waterproof-toilettas omheen gedaan hebt. Niets frustrerender dan een reis beginnen met besmeurde spullen en de zoektocht naar een goeie wasserette.
 5. Te veel bagage
  Het is een klassieker: maar veel vrouwen hebben de neiging om te veel spullen mee te nemen op reis. En dat terwijl er op het internet legio filmpjes te vinden zijn van efficiënte manieren om een koffer in te richten (sommige mensen krijgen het zelfs voor elkaar om bagage voor een week in een handtas te stoppen). Zo ver hoef je niet te gaan, maar voor elke dag twee outfits inpakken om uit te kiezen is echt overdreven. Al die tassen moet je immers weer dragen en in het oog houden, en dat levert stress op.

bron sixtyandme.com

Ezra Hakze
Ezra Hakze
Ezra is de junior redacteur van Saar. Ze zoekt de hele dag het web af naar leuke fotoseries en filmpjes, maar is niettemin de laatste millennial zonder internet op haar telefoon.

RECENTE ARTIKELEN