10 dingen die heel anders waren toen Els haar rijbewijs haalde 

-

Els kocht een spiksplinternieuwe auto, de Kia Ceed, en besefte ineens wat er allemaal is veranderd sinds ze honderd jaar geleden slaagde voor haar rijexamen. 

  1. Ik reed jankend en tierend over snelwegen en door onbekende buitenwijken op zoek naar de juiste afslag/straat. Als ik het helemaal niet meer wist, opende ik mijn dashboardkastje waar dan vijftien verkreukelde kaarten uitrolden waarop ik de juiste route moest zien uit te stippelen. Om uiteindelijk te stranden op een verlaten industrieterrein in Almelo terwijl ik toch echt in hartje Hengelo moest wezen. Daar denk ik nog weleens aan terug als ik op mijn touchscreen navigatiesysteem het gewenste adres intik en met twee vingers in de neus naar Vijverbos 10 in Bennebroek rijd.
  2. Mijn eerste auto had een gaspedaal, rem, koppeling, stuur en handrem. Niks meer, niks minder. Een boordcomputer? Ha, we wisten niet eens wat een computer was.
  3. Ik heb die eerste jaren honderden boetes betaald omdat ik 5,2 kilometer te hard had gereden. Als ik toen cruise control had gehad, zou ik nu een huis met zwembad hebben.
  4. Op de passagiersstoel lag een grijs koffertje met cassettebandjes die altijd in het verkeerde hoesje zaten. Wilde ik ABBA horen, schalde de zesde van Beethoven door de auto.
  5. Of ik zette de radio aan en moest luisteren naar een leuterende dominee die mij vertelde over het paradijs dat mij wachtte.
  6. Het paradijs wachtte inderdaad op mij: dankzij Apple Music luister ik nu fijn naar mijn eigen muziek als ik naar Lutjebroek rijd.
  7. De Kia Ceed heeft actieve rijbaanassistentie. Nooit van gehoord tot de garagemeneer mij haarfijn uitlegde hoe die me helpt op de rijbaan te blijven als ik even niet oplet/wegdroom. Wel zo veilig.
  8. Als ik dringend moest bellen, moest ik mijn auto parkeren, een telefooncel vinden, naar kwartjes grabbelen, die smerige hoorn vastpakken, het juiste telefoonnummer draaien en dat allemaal terwijl boze medemensen op het raam bonsden omdat ze vonden dat ik op moest schieten. Nu heb ik een iPhone die ik in mijn auto oplaad – zonder snoertje! – en kan ik handsfree de hele wereld bellen.
  9. Ook zo fijn: op mijn dashboard kan ik zien hoe hard ik mag rijden. Zie punt 3.
  10. Hoe vaak ik niet tegen paaltjes/bomen/hekjes ben gereden. Mijn eerste auto ging echt niet piepen als ik een bijna-botsting had. Laat staan dat-ie automatisch remde. Of mij via een achteruitrijcamera fluitend liet inparkeren.

KIAKia Ceed designDit bericht is gemaakt in samenwerking met Kia, maar de inhoud is 100% van ons. Kijk hier voor onze advertentievoorwaarden.

Maandelijks zit je heel wat uren in de auto. De ene keer neem je je dagelijkse route, een andere keer ben je op weg naar je moeder of een spannende date. Onderweg maak je van alles mee, soms heel bijzondere gebeurtenissen. Deze momenten willen wij onder de aandacht brengen #KiaMoments.

Hij is stijlvol en sportief tot in de details: de Kia Ceed is een auto voor iedereen met een ondernemend karakter met lekker veel ruimte voor iedereen. Ontdek de nieuwe Kia Ceed op kia.com

 

–>


gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN