ZEN op vakantie: 9 tips waar je echt iets aan hebt

-

Bij SAAR gaan wij het liefst iedere maand op vakantie – uiteraard voor een leuk prijsje en zonder stress. Lees deze tips en je weet: dat gaat lukken. 

  1. Cookies zijn de vijand: hoe vaker je zoekt, of op de refresh-knop klikt, hoe duurder de tickets kunnen worden. Zoek altijd met een incognito venster, of verwijder je geschiedenis na het zoeken.
  2. Een retourticket is niet altijd goedkoper. Luchtvaartmaatschappijen stunten vaak met enkele tickets, waardoor je soms goedkoper uit bent als je zelf verschillende vluchten aan elkaar plakt, handige app hiervoor is Skiplagged.
  3. Uitgerekend door mensen die daar goed in zijn: je hebt waarschijnlijk de beste deal te pakken als je 54 dagen voor vertrek boekt.
  4. Verhuurders op Airbnb zijn net gewone mensen. Onderhandelen over de prijs of een late check-out is dus helemaal niet gek. Lief en leuk mailtje sturen met je wensen en er valt vast een mouw te passen.
  5. Packing cubes – van die tasjes met rits in alle maten waarin je spullen kunt doen – zijn een godsgeschenk. Veel fijner dan plastic zakjes. Echt. Ze houden niet alleen je koffer op orde, maar besparen ook ruimte als je ze op de juiste manier inpakt. Investeer in een goed merk dat jaren meegaat.
  6. Download voor je op reis gaat alvast kaarten van Google Maps. Je weet maar nooit wanneer je weer wifi hebt. Dit gaat als volgt: zoek de plaats waar je naartoe gaat en laad de plattegrond. Typ in de zoekbalk ‘ok maps’ zodat je de mogelijkheid krijgt de kaart te downloaden.
  7. Verzamel je mini-deo, tandpasta, parfum en dagcrème (minder dan 100ml) en doe ze thuis alvast in een doorzichtig zakje. Scheelt een hoop in-en-uitpakwerk bij de security.
  8. Neem de linkerrij. Negen van de tien mensen zijn rechtshandig, waardoor je brein je automatisch naar rechts stuurt. Ga je voor de linker incheckbalie dan ben je in de meeste gevallen sneller.
  9. Doe je huiswerk. Ga je naar een land waar je de taal niet kent, download de Google Translate App. De vertaalmachine kan in meer dan vijftig talen gesprekken omzetten met de stemherkenningsfunctie. En dat alles zonder Wi-Fi.

LEES OOK Paar uurtjes vliegen en je bent er: 7 exotische bestemmingen in Europa 

Leonie Berkenbosch
Leonie Berkenbosch
Redacteur en illustrator Leonie Berkenbosch (nog lang geen vijftig en bijzonder stylish gekleed elke dag) struint het internet af om voor Saar de mooiste outfits bij elkaar te scoren. Trek die pinpas maar alvast!

RECENTE ARTIKELEN