Wil je zien: ‘The Promised Land’ vol stille kracht van Mads Mikkelsen

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week tipt ze de film The Promised Land.

The Promised Land is een historisch drama, dat zich afspeelt in het Denemarken van 1755. De geweldige acteur Mads Mikkelsen speelt oorlogsheld Ludvig Kahlen. Deze heeft zichzelf als doel gesteld de niet te temmen Deense heide op Jutland leefbaar te maken om er in naam van koning Frederik Veen een kolonie te bouwen.

In ruil daarvoor vraagt hij een koninklijke titel met bijbehorende eer en rijkdom. Kapitein Kahlen, die 20 jaar in het Duitse leger heeft gediend, is echter een berooid man en zijn aanvraag bij de koning wordt daarom weggehoond. Onverzettelijke Kahlen blijft aanhouden en krijgt toch z’n zin. Waar hij niet van op de hoogte was, is dat de heide al geclaimd was door landeigenaar Frederik de Schinkel. En die leeft ervoor om Kahlen het leven zuur te maken.

(c) The Promised Land

Bij het ontginnen van de steenharde heide zit het kapitein Kahlen niet mee. Telkens wanneer er een beetje zon aan de horizon verschijnt in zijn pogingen om de heide leefbaar te maken en een kolonie te stichten, wordt hij weer vernederd en gekleineerd door Frederik de Schinkel. Maar ook zijn het de sneeuw , de regen en de vogelvrijen die in het bos wonen, die hem het leven vrijwel onmogelijk maken.

(c) The Promised Land

Hoewel het misschien niet heel gezellig klinkt, heb ik genoten van deze prachtige film! Mads Mikkelsen is een fantastische kapitein Kahlen. Zoals vaker speelt hij een stille, markante figuur, die nooit het achterste van zijn tong laat zien, maar in zijn mimiek maakt hij diepe emoties invoelbaar. Laat je meeslepen in deze prachtige, epische film over teleurstellingen en overwinningen, liefde en verdriet, trouw en bedrog, wreedheid en troost!

★★★★★ (5 sterren), nu te zien in bioscopen en filmhuizen

gifgif
Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN