Waarom je wel/niet moet daten met de outdoor-man

-

Als hij een wandelingetje voorstelt, bedoelt-ie een stevige mars door bossen en heidevelden. Dus trek vooral je stevige stappers en afritsbroek aan en laat je mascara ook maar thuis.

Een eerste date is zenuwslopend. Terwijl je je afvraagt of je licht naar angstzweet ruikt, moet je er ook nog achter zien te komen of die man tegenover je relatiemateriaal is. SAAR brengt potentiële kandidaten in kaart in de Eerste Hulp Bij Daten-gids.

De outdoor-man 

Wat bestelt hij Omdat jullie in een café zitten, neemt hij een biertje. Maar liever haalt hij een eenpits campinggaz-toestel uit zijn rugtas om je binnen vijf minuten een plastic beker met dampend hete Nescafé te overhandigen.

Hoe ziet-ie eruit Eén van de volgende items heeft hij zeker aan: afritsbroek, houthakkershemd, gebreide trui, wandelschoenen/wollen sokken met sandalen. Waarschijnlijk heeft hij ook een ruige baard, waardoor hij een hippe indruk maakt. Dit is echter toeval.

Hoe gedraagt hij zich Hij is nieuwsgierig naar je natuurbeleving, en zal vragen of je een tuin hebt, van wandelen houdt, en hoe je denkt over de huidige kamerplantentrend. Dan wijst hij op het pannenkoekplantje dat op jullie tafel staat en zegt: “Deze pilea peperomioides heeft zoveel meer licht nodig. Dit is gewoon zielig.”

Waar tref je hem in het wild Outdoor-mannen houden zich zelden op in stedelijke gebieden. Je vindt hem in het bos, in moestuintjes, bij meren of in velden met verrekijker en botaniseertrommel.

Zo krijg je hem op de kast Zeg dat er veel te weinig asfalt in Nederland is en dat daar best wat natuur voor opgeofferd kan worden. Merk op dat je ooit een cactus hebt gehad, en dat die het niet heeft gered. Vertel dat je hooikoorts en jeukende uitslag krijgt zodra je je buiten de stad begeeft.

En zo in je bed Met dat zielige pannenkoekplantje loop je naar de ober en je eist dat het in een vensterbank mag staan. Vervolgens bespreek je met het natuurmens de oprichting van een kamerplantenbevrijdingsfront, want planten hebben ook gevoel.

Pluspunten Als hij voor jou net zo goed zorgt als voor de natuur, heb je een goede aan hem.

Minpunten Hij wordt doodongelukkig van shoppen of een citytrip. Woon je in de stad dan hebben jullie sowieso een probleem.

Zit er een tweede date in? Als je groene vingers hebt, een wandeling van twintig kilometer een ommetje vindt en droomt van een houthakkershut, zeker doen.

Relatiemateriaal: ***   

* nee ** misschien *** de kans is redelijk **** onze zegen heb je ***** bestel alvast de bruidssuite

Maartje Fleur
Maartje Fleur
Maartje Fleur tikt de vijftig bijna aan, woont met haar twee kinderen (12 en 14), twee hondjes en een kater in Alkmaar, is vorig jaar gescheiden van de vader van haar kinderen en weer verliefd.

RECENTE ARTIKELEN