Waarom je wel/niet met een workaholic moet daten

-

Vertrouw je hem net een hartsgeheim toe, gaat hij opeens appen en mailen. Wij zeggen: alleen daten als je zelf ook werkverslaafd bent, gek op geld en beschikt over een ijzeren ego. 

Een eerste date is zenuwslopend. Terwijl je je afvraagt of je licht naar angstzweet ruikt, moet je er ook nog achter zien te komen of die man tegenover je relatiemateriaal is. SAAR brengt potentiële kandidaten in kaart in de Eerste Hulp Bij Daten-gids.

De workaholic

Wat bestelt hij Een water want hij heeft straks nog een afspraak met een potentiële klant.

Hoe ziet-ie eruit Hij draagt een Oger-pak, heeft keurig geknipt haar en gemanicuurde nagels. Maar de  workaholic kan ook vermomd zijn als hipster met baard en slippers want werken kun je tegenwoordig altijd en overal. Let daarom op zijn telefoon: heeft hij die continu onder handbereik en moet hij steeds mailtjes, appjes en telefoontjes  beantwoorden, dan heb je er met een te maken.

Hoe gedraagt hij zich In eerste instantie vind je hem belangstellend, maar op een gegeven moment krijg je het gevoel dat er goede en foute antwoorden zijn. Na een kwartier vertrekt hij, want hij heeft dan genoeg informatie om te besluiten of je geschikt bent voor de functie van ‘potentiële vriendin’. Bij het afscheid zegt hij per ongeluk: “Je hoort nog van ons.”

Waar tref je hem in het wild In zijn bedrijf, op een netwerkborrel, in een restaurant met een klant, in het bos tijdens een weekend teambuilding.

Zo krijg je hem op de kast  Vertel dat je ambitie in het leven is gelukkig te worden en merk op dat er niemand op zijn sterfbed zegt: ‘Had ik maar harder gewerkt.’ Zeg dat het huidige economische systeem ecologisch onhoudbaar is en consumenten geremd moeten worden in hun drang naar meer meer meer.

En zo in je bed Zijn ex is waarschijnlijk een vijftien jaar jonger poppetje dat hem financieel heeft uitgekleed, en daarom zoekt hij het nu onder gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Ben je het Neelie Kroes-type, dan is hij als was in je handen.

Pluspunten Hij heeft geld.

Minpunten Hij heeft geen tijd.

Zit er een tweede date in? Als jullie de agenda’s op elkaar afgestemd krijgen.

Relatiemateriaal: **  

* nee ** misschien *** de kans is redelijk **** onze zegen heb je ***** bestel alvast de bruidssuite

LEES OOK Juliette probeert te netwerken 

Maartje Fleur
Maartje Fleur
Maartje Fleur tikt de vijftig bijna aan, woont met haar twee kinderen (12 en 14), twee hondjes en een kater in Alkmaar, is vorig jaar gescheiden van de vader van haar kinderen en weer verliefd.

RECENTE ARTIKELEN