Ik vind de vriendin van mijn zoon drie keer niks

-

De oudste zoon van Marije (50) heeft verkering en zet geen stap meer zonder zijn vriendinnetje. “We noemen haar Muizige Meike.”  

“Leuk, een meisje erbij, dacht ik nog, toen mijn oudste mij tussen neus en lippen meedeelde dat hij verkering had. Ik heb drie zoons en hoewel ik me prima staande houd in mijn mannenhuishouden, is een vrouwelijke noot meer dan welkom.

Toen ze op een dag live aan de keukentafel zat, ontstond er niet echt een spetterend gesprek. Meike zei geen boeh of bah, en als ik iets vroeg, kwam er een antwoord uit van één lettergreep. Ik weet het eraan dat ze misschien zenuwachtig was voor de ontmoeting met haar ‘schoonmoeder’.

Bij poging twee kwam ze eten. Meike wilde per se dat Jesse naast haar kwam zitten en vervolgens kroop ze zowat bij hem op schoot. Toegegeven, het gaat er bij ons aan tafel nogal rumoerig aan toe. De discussies lopen soms hoog op, en iedereen doet zijn zegje. Mijn jongens waren echt heel aardig voor haar, maakten iets minder grove grappen dan normaal en waren heel voorkomend. Maar het leek wel of ze in Jesse wilde kruipen. Zodra ze van tafel konden, vluchtten ze meteen naar boven.

Ze zijn altijd samen. Als ze beneden op de bank zitten, houden ze elkaars handen vast of zitten in elkaar verstrengeld. Gaat mijn zoon naar voetbal, dan staat Meike langs de lijn. Die horde jongens die altijd bij ons thuiskwam, zie ik niet meer. Hij gaat met haar naar feestjes en ze gaan – godbetert – samen naar dansles. En dan zitten ze ook nog bij elkaar op school.

Mijn zoon is veranderd. Als hij iets zegt, denk ik: komt dat nou uit hemzelf of is het haar idee? Zo eet hij ineens ook vegetarisch en willen ze met een tentje op fietsakantie, terwijl eerst een zon, zuipen, ziekenhuisvakantie met zijn vrienden in Cherso op het programma stond.

Oké, ik hoef nu niet meer bang te zijn voor comazuipen of vanaf het balkon in een zwembad springen. Maar dit is niet mijn zoon, de rauwdouwer die altijd in is voor een geintje. Hij zit op de bank of op zijn kamer met Muizige Meike, zoals mijn man en ik haar noemen.

Hij doet dit jaar eindexamen en is van plan een tussenjaar te nemen. Wij zeggen: ga reizen, ga de wereld ontdekken. Maar hij wil thuisblijven en werken zodat hij bij Meike kan blijven. En vindt dat wij ons niet met zijn leven moeten bemoeien.

Hoe meer wij op hem inpraten, hoe meer hij aan Meike vasthoudt. Daarom doe ik poeslief tegen haar en bak spinazietaarten en courgettekoekjes. Ik heb zelfs een cadeautje gekocht voor haar verjaardag.

Ik hoop zo dat het uitgaat en dat mijn zoon gaat léven. Dat-ie tegen zijn dertigste thuiskomt met een leuke meid. Een stevig type dat in niets lijkt op Muizige Meike.”

Lees ook: ‘Mijn schoondochter vertelt iedereen wat een loeder ik ben’

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Monica Oliveira
Monica Oliveira
Monica Oliviera interviewt vrouwen voor Saar Magazine. Ze is 51, getrouwd en woont in Twente. Haar drie kinderen zijn min of meer de deur uit - behalve rond etenstijd.

RECENTE ARTIKELEN