Vraag de voedingsdeskundige: “Waarom moet ik water drinken als ik vocht vasthoud?”

-

Iedere week stelt een lezeres een vraag aan voedingsdeskundige Esther Hurioglu, van Proud Today. Vandaag heeft Eef een vraag over vocht vasthouden: “Ik houd veel vocht vast als het warm is, maar hoezo moet ik dan water drinken?”

Hi Esther,

Ik houd ongelooflijk veel vocht vast tegenwoordig. Zeker met het warme weer. Verder zit ik vol in de overgang en dan schijnt dit erbij te horen.

Er wordt mij geadviseerd om meer water te drinken. Maar ik begrijp daar niks van. Ik houd al vocht vast, als ik nu meer ga drinken ontplof ik straks nog!

Groetjes van Eef.


Hoi Eef,

Ik begrijp dat dat heel erg tegenstrijdig klinkt. Toch is er een heel logische verklaring voor. Door je lichaam te hydrateren door water toe te voegen heeft je lichaam minder behoefte om vocht vast te houden.

Zie het als een glas water. Als die halfvol is blijft het water erin staan. Zet je de kraan er lekker op dan loopt je glas over.

Groetjes van Esther

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Speciaal voor Saar lezeressen heeft Esther van Proud Today een mooie aanbieding.  Als Saar lezeres krijg je 20 euro korting op het programma. Je betaalt dan 359 euro i.p.v. 379 euro.

Meld je aan via:  Afvallen met een Proud Today afslank- en vitaliteits coach voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN