Voorkom een bochel: 4 oefeningen

-

Schrikbeeld van elke vrouw: dat je op een dag krom en gebocheld achter een rollator schuifelt. Omdat we dat niet willen: vier oefeningen.  Weinig moeite, groot resultaat.

  • Draai je schouders zo vaak mogelijk naar achteren. Dan ga je automatisch rechtop zitten/lopen met je hoofd omhoog. Van voorover zakken wordt alles stijf en dan is het lastig de boel te herstellen.
  • Draai ’s ochtends tien keer krachtig je schouders naar achteren. Je kunt het afwisselen door met je armen van voor naar achteren te zwaaien. Alsof je grote cirkels maakt. Prima oefening voor onder de douche, maar dan moet-ie wel een beetje ruim zijn.
  • Ga recht op je bureaustoel zitten en breng langzaam je hoofd naar achteren, totdat je het plafond ziet. Doe dit een paar keer per dag.
  • Druk je tong zo vaak mogelijk tegen je gehemelte, dan breng je automatisch je hoofd ietwat omhoog. Helpt ook tegen een onderkin.

Pssstt… Wist je dat we ook een tijdschrift hebben? Neem een abonnement of koop een los nummer om te kijken wat je ervan vindt.

 

gifgif
Wies Verbeek
Wies Verbeek
Ik woon samen in Amsterdam met de allerleukste Rotterdammer: Paul. Kinderen hebben we niet, wel kat Teddy waar ik verliefd op ben. Ik ben in de vijftig maar ik denk telkens dat ik 31 ben. Van de achterkant zou ik ook zomaar voor een dertiger kunnen doorgaan. Van voren lukt dat niet. Zo zonde die rimpels, want verder is een vijftiger zijn eigenlijk best leuk. Ik ga uit met vriendinnen, geef etentjes bij mij thuis, hang graag rond in de Zara en ik sport veel. Maar van alle dingen die ik doe, vind ik borrelen verreweg de leukste bezigheid die er bestaat.

RECENTE ARTIKELEN