O jee: Irene van de Laar werd verliefd op haar beste vriend

-

Heeft Irene een platonische vriend met wie ze kan lachen, praten, lachen en uitgaan, wordt ze zomaar verliefd op hem. Ai, hoe pijnlijk is dat.

Volgens mannen is het moeilijk een vrouw als maat te hebben. Een man denkt bij een vrouw meteen of hij het met haar wil doen. Bovendien vinden ze rondhangen in hun man cave meestal leuker dan rondhangen met een vrouw.

Zelf vind ik de paar mannen waarmee ik bevriend ben, best aantrekkelijk maar ik hoef niet met ze naar bed. Ik vind het gewoon leuk met ze te praten. Lekker samen klagen over mislukte dates en zo. Genieten van hun directe commentaar. Ook heel fijn: ze helpen me als er geklust moet worden.

Het wordt pas ongemakkelijk als je een vriend opeens met andere ogen gaat bekijken. Dat overkwam me bij een van mijn leukste vrienden. Hij is ondernemend, creatief, sociaal, geïnteresseerd. Zo’n vent waaraan alles leuk is. Ik zag hem bijna wekelijks. Hij al jaren gelukkig met zijn vriendin. Prima. Tot ik mezelf betrapte op rare fantasieën. Net iets langer naar hem keek dan goed voor me was. Baalde als hij weer wegging. Wakker werd met hem in mijn hoofd.

Ik heb het hem uiteindelijk opgebiecht. Dat ik hartstikke verliefd op hem was. Dat ik heus wel begreep dat verliefd worden op je beste vriend zoiets is als voor een kast met chocola gaan zitten terwijl je op dieet bent. Een marteling. Dat ik hem daarom per direct uit mijn leven moest amputeren. Kort, en pijnlijk, maar beter voor ons allebei.

De vriend begreep het en respecteerde mijn keuze. Toch zocht hij na een jaar weer contact. Was ik hem net vergeten, werd de wond weer opengereten. We zien elkaar weer met enige regelmaat. Dan zwijg ik het onderwerp dood.

Maar het blijft lastig. Zeker als hij vriendschappelijk lieverdje tegen me zegt, schatje of popje. En ik hem vertel over mijn liefdesleven dat lijkt op achtbaan is met iets te veel loopings.

Anyway. Ik werd dus verliefd op mijn beste vriend. De vriendschap heeft het uiteindelijk gewonnen van mijn verlangen naar meer. Ik vind hem nog steeds onweerstaanbaar aantrekkelijk en sexy, maar ik zal er nooit meer met hem over praten.

Lees ook: Dingen die mannen tot hun laatste snik blijven doen

 

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN