11 dingen die ik aan mijn uiterlijk zou veranderen (als ik niet had besloten niks aan mijn uiterlijk te veranderen)

-

Katja hoort van steeds meer vriendinnen dat ze aan hun uiterlijk sleutelen. Moeten ze zelf weten, maar voor haar hoeft dat allemaal niet zo. Alhoewel: een beetje wegdromen over wat ze wel of niet wil laten doen, kan natuurlijk nooit kwaad. 

We worden ouder, dus wordt er van alles gelift en gladgetrokken. Ik ben daar niet van. Zie het als een verloren gevecht, de tijd gaat het echt winnen van Botox. Bovendien: hoe absurd is het om gif in je voorhoofd te spuiten terwijl je gewoon gezond bent? Het enige wat ik doe is mijn haar verven, de rest laat ik op natuurlijke wijze oud worden. Ik vind oudere mensen namelijk ook prachtig. Veel mooier dan die tijdloze in elkaar geknutselde (op elkaar lijkende) vrouwen waarvan de oude handen toch verraden dat ze op leeftijd zijn. Voor mij hoort imperfectie bij het leven. Maar dat neemt niet weg dat ik me kan storen aan dat veranderende lichaam. En best kan fantaseren over kleine of grotere reparaties.

Wat ik aan mijn uiterlijk zou laten veranderen

 1. Ik lijk langzamerhand de enige met een scheef gebit. Laatst vroeg een zesjarig meisje aan mij wat er met mijn tanden aan de hand is. Ze had nog nooit scheve tanden gezien. Iedereen heeft tegenwoordig een hagelwitte, kaarsrechte rij tanden in z’n mond en zo niet wordt er op late leeftijd alsnog voor een beugel gekozen. Ik heb als 12-jarige vier jaar met een beugel gelopen en weiger dit nog een keer te doen. Maar ondertussen staan mijn boventanden weer schots en scheef en heb ik een behoorlijke overbeet. Heel soms denk ik dan: zal ik toch nog een keer…? Maar nee, mijn scheve tanden horen bij mij en al ben ik de laatste der Mohikanen, ik kies voor imperfectie.
 2. Overal komen vlekjes. Ik heb altijd sproeten in mijn gezicht gehad. Maar na twee zwangerschapsmaskers is mijn gezicht veranderd in een lapjesdeken van oneffenheden in alle kleurschakeringen. En als overmaat van ramp zijn mijn armen inmiddels ook voorzien van allerlei soorten vlekjes. Moedervlekken, sproeten, lichtbruine vlekjes, witte stippeltjes, geen idee wat het allemaal is. Als ik toch die hele huid eens kon zandstralen zodat alles er weer als nieuw zou uitzien.
 3. Ooit had ik prachtige volle, ronde tieten. Dat zegt eigenlijk genoeg. Ik zou het hele zakie best een stukje naar boven willen hijsen en dan twee cupjes minder alsjeblieft?
 4. Die hang-wang-zakjes naast mijn mond hoeven van mij echt niet. Heeft mijn strakke kaaklijn ineens twee van die rare hobbels.
 5. Lachrimpeltjes zijn best leuk, maar om al die andere heb ik nooit gevraagd.
 6. Hoe moet ik nou mijn ogen opmaken als mijn ooglid langzaam over mijn oog heen zakt?
 7. Het lijkt wel alsof mijn bovenlip steeds dunner wordt. Nog even en het is een streepje. Word ik een zure vrouw met streepmond.
 8. Die putjes in en onder mijn billen, kunnen we die niet vullen met een beetje plamuur? Wat zou het toch heerlijk zijn als die huid weer strak is.
 9. Ik draag graag leuke zomerjurkjes, maar met zo’n stel oude knieën eronder, wordt het steeds minder feestelijk.
 10. Die zwabberende kipfiletjes onder mijn bovenarmen, ik zeg afhakken en op de BBQ.
 11. En zou mijn kwarkbuik -zoals mijn jongste zoon zegt- ook niet een heerlijke portie gebakken buikspek opleveren?

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.
NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN