Spring naar inhoud
  • Abonnement Saar
    • Saar
    • Saar in België
    • Nieuwsbrief
  • Blog
    • Home
    • Familie & Vriendinnen
    • Sex & Relatie
    • Werk & Geld
    • Rimpels & Kwalen
    • Mode & Uitgaan
    • Psyche & Idiotie
  • Premium
    • Lid worden
    • Overgang
    • Seks
    • Relaties
    • Werk
    • Lichaam
    • Interviews
    • Culinair
    • Reizen
    • Inloggen
    • Uitloggen
SAAR Magazine
Menu
  • Abonnement Saar
    • Saar
    • Saar in België
    • Nieuwsbrief
  • Blog
    • Home
    • Familie & Vriendinnen
    • Sex & Relatie
    • Werk & Geld
    • Rimpels & Kwalen
    • Mode & Uitgaan
    • Psyche & Idiotie
  • Premium
    • Lid worden
    • Overgang
    • Seks
    • Relaties
    • Werk
    • Lichaam
    • Interviews
    • Culinair
    • Reizen
    • Inloggen
    • Uitloggen

Tip: op deze site delen BN’ers hun lievelingsgerecht!

Online kookboeken heb je te kust en te keur. Net als ontelbare vormen van Corona-bezigheidstherapie voor middelbare mannen. Zeldzaam knap dus, dat journalisten Marcel Maassen (52) en Jan Heemskerk (58) met precies die twee ingrediënten een leuk, grappig en interactief online-idee hebben bedacht: onslievelingsgerecht.nl, OLG voor intimi.

De naam zegt het al: ‘op’ OLG delen bekende en minder bekende Nederlanders hun favoriete gerecht en natuurlijk: hoe of waarom ze er zo dol op zijn (geworden). Zo deelt comedian Howard Komproe zijn gegarandeerd heerlijke Surinaamse okersoep, maar ook het schunnige liedje waarin deze slijmerige groente door de lang overleden zanger Lieve Hugo wordt vergeleken met ander glibberig lekkers. Vertelt Eerste Kamerlid Mei Li Vos over haar leven als eeuwig bijgerecht, en hoe gelukkig ze daarmee is – en met haar aardappelsalade in speksaus.

En dan Eddy Zoëy, over de Boston Baked Beans. die hij in zijn studententijd kookte uit het wokkookboekje dat hij kocht zodra hij het huis uitging, en die hij nog altijd bereidt, maar dan anders, met enkel spek van een exclusief wolvarken. en de enig juiste zoete Zeeuwse stroop. Heel wat anders dan de bijdrage van de volmaakt onbekende zussen Kalien en Majel Blonden, die de Käsekuchen van hun Duitse oma van vaderskant willen laten herleven. Of de pasta met venkel en chorizo, waar je de kinderen van Edward Hermans midden in de nacht voor kunt wakker maken. Die weer niets gemeen hebben met Tonny Eyk, die een geniale Bordelaisesaus voor over de tournedos in petto heeft.

Enkel maar favoriete gerechten, dat kan alleen maar een smakelijke verzameling worden, zou je zeggen. En dat wordt het ook. Van feestmaal (de fazant met zuurkool van Antoine Hermans) tot streekgerecht (de ‘Broeder’ van Eva Hoeke), van traditioneel baksel (de crèmetaart van Doortje Deckers) tot salade (De Thai steak & noodle salad van Jumbo-piloot Jan Westmaas) tot chic en snel (de blini van Robert Gaerthé). En alle gerechten zijn – ‘dat je het weet’ – persoonlijk bereid, geproefd en goedgekeurd door Maassen en Heemskerk, die inmiddels aardig de weg weten in de keuken – inderdaad: hobbykoks. Sorry.

Hoe dan ook. Op OLG kun je inmiddels terecht voor een behoorlijk aantal lievelingsgerechten, en dat aantal groeit iedere week zo snel als de redactie-koks de aanmeldingen kunnen bijbenen. Want iedereen met een fijn gerecht en een goed verhaal is welkom via het handige aanmeldformulier. Maar gewoon komen aanwaaien kan natuurlijk ook. Want het thema ‘lievelingseten’ is een onuitputtelijke bron van inspiratie en conversatie, volgens de makers. En anders vind je er in elk geval iets te eten voor vanavond.

Nieuwsgierig geworden? Ga naar OLG

Share on Facebook Share on Twitter

Over de auteur

Femke Sterken

Lees verder:

  • Miriam levert strijd met de moderne tijd (en wint)

  • 35 terugkerende gedachten van een 50+ vrouw die gezonder wil gaan leven

  • 25 redenen waarom wij voor pubers onmisbaar zijn

Ook interessant

Monica denkt alvast aan haar uitvaart: ‘die gemene roddeltante mag niet komen’

Over SAAR

Saar Magazine is het leukste tijdschrift voor de hele jonge, vrolijke, fijne, leuke, frisse, slimme 50plus vrouw, die dus wel al 50 is, maar nog lang niet achter de geraniums gaat zitten. Het magazine verschijnt 6 x per jaar.

Social Media

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Volg ons op Instagram

Tijdschrift Saar

WAAR KOOP IK SAAR?
Haalt u de Saar toch liever in de winkel of de supermarkt? Hier kunt u uw woonplaats invullen en dan verschijnen vanzelf de verkooppunten.

IK HEB EEN VRAAG OVER MIJN ABONNEMENT
Heb je al een abonnement en heb je de Saar nog niet ontvangen of heb je een andere vraag? Bel dan Abonnementenland op 0251 – 257924. Of stuur een e-mail naar klantenservice@aboland.nl

Adverteren en contact

Saar Magazine is een redactioneel onafhankelijke site, met af en toe een advertentie. Dat staat er dan natuurlijk gewoon bij. Adverteren? Kijk op de site van Snippet Media voor meer informatie..

PRIVACY & COOKIEBELEID

“Als je onze websites of apps gebruikt, verzamelen Snippet Media en derden (zoals adverteerders of social media netwerken) gegevens over jou met behulp van cookies of andere technieken. Gegevens die worden verzameld, zijn bijvoorbeeld jouw surf- en kijkgedrag. Deze gegevens gebruiken we om de website te analyseren en te verbeteren. Daarnaast om ervoor te zorgen dat je informatie en advertenties te zien krijgt die voor jou relevant zijn. Adverteerders en sociale media netwerken gebruiken de gegevens ook om profielen op te bouwen en om jou te kunnen volgen als je doorsurft naar websites buiten onze website. Door op akkoord te klikken, ga je hiermee akkoord. Als je meer wilt weten, lees dan onze privacyverklaring hier ’’

Saarmagazine is een uitgave van Snippet Media.
 
 
 
 
Ik wil inloggen
*
Username
Username can not be left blank.
Please enter valid data.
*
Password
Password can not be left blank.
Please enter valid data.
Gebruik minstens 1 karakters voor uw wachtwoord.
INLOGGEN
Wachtwoord vergeten?
Heb je nog geen account? MELD JE AAN!