Smullen: dít is de officiële trailer van de serie over Máxima

-

Het is vandaag 22 jaar geleden dat Willem-Alexander trouwde met ene Máxima Zorreguieta en dat is voor Videoland een goede reden voor de release van de officiële trailer van de serie over Máxima’s leven.

Het verhaal van de dramaserie is gebaseerd op het boek Moederland van journalist Marcia Luyten en begint in Argentinië, het geboorteland van de koningin.

De serie bestaat uit zes afdelingen en is vanaf 20 april te zien op Videoland. De rol van koningin Máxima wordt vertolkt door Delfina Chaves, een actrice van Argentijnse afkomst.

(c) Videoland

Martijn Lakemeier speelt Willem-Alexander, Elsie de Brauw Beatrix en Sebastian Koch is te zien als prins Claus.

(c) Videoland

Afgelopen zomer vroeg RTL Boulevard aan de koninklijke familie hoe zij zelf tegen de serie aankijken. “Weet u, gelukkig is er in Nederland de vrijheid voor kunstenaars en creatieve mensen om zoiets te maken,” zei Máxima sportief. “Dat steunen wij van harte. Ik hoop dat het een mooie serie wordt.”

© PPE Agency

Op de vraag of ze zelf ook gaat kijken antwoordde ze: “Ik denk het niet. Ik heb het boek ook niet gelezen. Natuurlijk heb ik alle respect voor de schrijver en makers, het is vast van hoge kwaliteit. Ik vind het gewoon raar om over mezelf te lezen.”

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN