Monique wilde nooit meer een man (en moet je haar nu zien) #IkBenSaar

-

Leuke Saar-vrouw: Monique de Ruiter (58) is net getrouwd met Erik (72), heeft een dochter (23) en een zoon (25), woont in Amsterdam en werkt freelance als creatief adviseur voor concept en ontwikkeling.

Waarom ben je voor de tweede keer getrouwd?
“Toen ik net was gescheiden besloot ik: ik wil nooit meer een man. En als ik er een zou willen, moest het er eentje zijn die net als ik van kunst, cultuur en koken houdt. Onverwachts ontmoette ik Erik. Hij was niet zo’n man, maar we hebben wel hetzelfde temperament en we staan hetzelfde in het leven. Als je nog jong bent dan wil je elkaar veranderen. Dat hoeven wij niet meer. Erik is de man met wie ik oud wil worden.”

Wat ga je doen vandaag?
“Ik kan heel goed luieren en zomaar besluiten op de fiets te stappen om naar een museum te gaan. Ik realiseer me dat het een luxe positie is, maar daar heb ik ook hard voor gewerkt. Ik hoef niet meer fulltime te werken. Dat wil ik ook niet. Ook omdat Erik ouder is. Ik kan me nog tien jaar uit de naad werken, maar ik wil mijn tijd zoveel mogelijk met hem doorbrengen.”

Wat staat er op je bucketlist?
“Ik wil graag oma worden, maar dat heb ik natuurlijk niet in de hand.”

Monique staande 1Wat vind je leuk aan je leeftijd?
“Het is fijn dat ik niet meer meedoe aan de ratrace. Ik hoef mezelf niet meer te bewijzen. Daardoor heb ik veel meer tijd. Soms kan ik in mijn huis zitten, om me heen kijken en me heel tevreden voelen. Dit heb ik allemaal zelf voor elkaar gekregen, denk ik dan. Met mijn leeftijd hou ik me niet bezig. Als iemand vraagt hoe oud ik ben moet ik altijd even nadenken.”

En wat totaal niet?
“Je lijf. Alles gaat een beetje hangen. Ik ben iets te zwaar, maar ik hou van lekker eten dus kennelijk is mijn figuur toch niet belangrijk genoeg voor me.”

Heb je weleens een cosmetische ingreep ondergaan?
“Ik heb mijn oogleden laten doen uit pure ijdelheid.”

Heb je genoeg tijd voor je kinderen?
“Nu ik eindelijk meer tijd heb, hebben mijn kinderen bijna geen tijd meer voor mij. Toen ik laatst jarig was, hebben ze voor me gekookt.”

Met welke man wil je het nog een keer doen?
“Ik hoop nog heel erg vaak met mijn eigen man. En met Robert Downy Junior.”

Waar geef je graag je geld aan uit?
“Ik hou van design, kunst en mooie dingen. Als ik iets koop dan stel ik mezelf de vraag: ben ik hier over twintig jaar nog steeds blij mee? Het liefst investeer ik in herinneringen. Dat heb ik van mijn vader meegekregen. Hij was totaal niet materialistisch. Zijn geld ging op aan het geven van feestjes en het maken van reizen.”

 

Bewaren

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN