“Lieve collega’s, weten jullie wat sleepzaad is?”

-

We werken natuurlijk niet alleen voor het geld, maar ook om tussen de bedrijven door gezellig bij te kletsen. En zo kan het zomaar gebeuren dat Els op een saaie maandagochtend het verhaal hoort over een een blonde bruid, een zwarte stalknecht en een onschuldige baby. 

Ik zit met vijf vrouwen aan een grote tafel. We hebben vergaderd over geld en andere saaie zaken, maar nu is het tijd voor iets veel leukers en dat is kletsen. Hester opent de conversatie. “Hebben jullie ooit gehoord van sleepzaad?” vraagt ze. Ze heeft onmiddellijk onze aandacht. “Is dat sperma dat je eerst naar een laboratorium moet slepen voordat je er een kindje mee maakt?”, vraagt Femke vrolijk. “Fout”, zegt Hester. “Van sleepzaad kun je zwanger worden, dat wel. Maar voor de rest ben je niet eens warm. Luister en huiver. Ik ga jullie een gruwelijk, waargebeurd verhaal vertellen.”

LEES OOK 3 dingen die ik ouders van jonge kinderen wil toeschreeuwen

We buigen ons naar Hester, want we willen geen woord missen. Ze haalt diep adem. “Het speelt zich af in Zuid-Afrika, in de tijd van de apartheid. Negen maanden na haar bruiloft bevalt een struise boerendochter tot afgrijzen van haar man en familie van een zwarte baby. Iedereen staart verbijsterd naar het kindje in de familiewieg, waarin al generaties lang witte baby’s liggen met rode haartjes. “Dat kan mijn kind niet zijn”, gromt de vader woedend. De pas bevallen moeder barst in snikken uit en bezweert hem dat ze nooit met een andere man naar bed is geweest. Sterker nog, ze is als maagd het huwelijk ingegaan. Niemand gelooft haar. Uiteindelijk wordt de zaak tot de bodem uitgezocht door de ouders van de bruid. Geen gemakkelijke klus, maar het lukt ze uiteindelijk de waarheid te achterhalen. En wat ontdekken ze? Dat de bruidegom op zijn trouwdag een slippertje heeft gemaakt met de beste vriendin van de bruid. Een meisje met blonde haren en blauwe ogen dat er blijkbaar nogal een vrije moraal op nahield, want ze had die ochtend nog met de zwarte stalknecht in het hooi gelegen.”

Wat een del, die beste vriendin, roepen wij. Wat een eikel, die bruidegom. Maar wat heeft die zwarte baby daarmee te maken? “Dat zal ik je vertellen”, zegt Hester. “Tijdens zijn onderonsje met de vriendin van zijn kersverse vrouw, heeft de bruidegom zaad van de stalknecht onder zijn voorhuid gekregen. En dat heeft-ie diezelfde nacht bij zijn vrouw naar binnengebracht. En voilà, negen maanden later ligt de baby van de stalknecht in de familiewieg van sproetige Afrikaners.”

Kijk, we hebben weer wat geleerd: sleepzaad is sperma dat via de ene penis in de andere terechtkomt en uiteindelijk in een jonge maagd belandt. Natuurlijk willen we weten hoe het is afgelopen. Heeft de jonge moeder haar echtgenoot en beste vriendin van het erf geschopt? Is ze na dit onfortuinlijke huwelijk in een klooster gaan wonen? “Geen idee”, zegt Femke. “Dat vertelt het verhaal niet. Misschien is ze wel met haar kind bij de stalknecht ingetrokken en leven ze nog lang en gelukkig.”

We zuchten allemaal. En hopen er het beste van.

LEES OOK Vandaag trouwt Eva’s ex: ‘En nu gaat hij op Ibiza een baby maken’ 

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN