Kleinkinderen op bezoek? Zo ga je om met ongelukjes in huis

-

Ga je een dagje – en misschien ook wel nachtje – oppassen op je kleinkind? Dan kijk je daar waarschijnlijk erg naar uit. Gezellig samen spelen, boekjes lezen en liedjes zingen: het is allemaal hartstikke gezellig. Toch kan het soms ook iets minder leuk zijn, bijvoorbeeld als je kleinkind tijdens het spelen een glas drinken omstoot over het nieuwe tapijt. Vervelend, maar een ongelukje kan gebeuren. Wij leggen uit hoe je het best voorbereid bent tegen ongelukjes in huis.

 

Beschadigde meubels of accessoires in huis

Stel je voor: je hebt net een mooi, wit kleed gekocht. Je bent er hartstikke blij mee. Hij was niet goedkoop en staat prachtig bij de rest van je meubels. Om hem schoon te houden, vraag je iedereen om zijn of haar schoenen uit te trekken bij binnenkomst. Maar op één ding kan je nooit helemaal voorbereid zijn: de komst van je kleinkinderen. Op één of andere manier trekt wit altijd meer aan dan andere kleuren, en valt er al snel een glas drinken op je nieuwe kleed tijdens het spelen… Wat doe je nu?

 

Soms is iets snel weer schoon

Het is natuurlijk ook slim om eerst even te kijken of iets weer schoongemaakt kan worden. Gelukkig is met handige schoonmaaktips de kans groot dat je een vlek gewoon weer uit het kleed krijgt. Net of er niks gebeurd is! Maar voor meubels is het vaak een ander verhaal…

 

Geen zorgen: zo heb je geen kosten

Het is altijd even balen als een dure vaas omvalt of een bal iets in huis beschadigt. Wil je vervanging voor je beschadigde of kapotte meubel kopen? Controleer dan altijd eerst of de ouders van je kleinkind een woonverzekering– in dit geval een aansprakelijkheidsverzekering – hebben. Grote kans dat je vanuit deze verzekering de kosten namelijk vergoed kunt krijgen. Op die manier heb je al snel weer een vervangend exemplaar in huis, zonder dat je hier zelf geld aan kwijt bent.

 

Zorgeloos je kleinkinderen over de vloer

Dat de kinderen soms iets omgooien tijdens het spelen is bijna niet te voorkomen. Als opa of oma wil je er natuurlijk ook niet de hele tijd bovenop zitten. En dat kan natuurlijk ook niet altijd (wie kijkt er toe als je naar de wc moet?).

Met een goede aansprakelijkheidsverzekering van de ouders hoef je je gelukkig geen zorgen te maken wanneer je kleinkinderen op bezoek komen. Je kan ze lekker actief laten zijn in huis, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je diep in de buidel moet tasten als er iets kapot gaat. Wel belangrijk is dat de kleinkinderen zichzelf niet gemakkelijk kunnen bezeren in huis!

Ook is er natuurlijk een kans dat je zélf een keer iets omgooit, bijvoorbeeld tijdens het stofzuigen of opruimen. Met een goede woonverzekering kan je veel kosten ook gewoon declareren. En dat scheelt natuurlijk.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN