“Jeanne du Barry is een prachtig kostuumdrama met Johnny Depp in de hoofdrol”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week: Jeanne du Barry.

Jeanne du Barry

Het is augustus 1743 en Jeanne Vaubernier wordt geboren. Ze is een onwettig kind van een kokkin en een monnik. Gelukkig mag haar moeder gaan werken bij een rijke, adellijke en erudiete familie. De vader van het gezin heeft een zwak voor kleine Jeanne en leert haar veel, waaronder haar liefde voor literatuur. Hij betaalt ook haar opleiding bij een deftig nonneninternaat. Door haar charme, humor en intelligentie klimt Jeanne uit de arbeidersklasse steeds sneller omhoog op de sociale ladder en trekt zij de aandacht van ridder Jeanne du Barry, die haar tot zijn maîtresse promoveert.

Daarna wordt zij opgemerkt door de hertog van Richelieu, de “hofleverancier van vrouwen” voor koning Lodewijk XV. In 1767 wordt Jeanne voorgesteld aan de koning, die onmiddellijk door haar geboeid raakt. Ze worden smoorverliefd en tegen alle fatsoen en etiquettes in, verhuist Jeanne naar Versailles. Haar komst aan het hof wordt als schandaal beschouwt. Veel mensen, waaronder de officiële vrouw en kinderen van Lodewijk XV, vinden het een ordinaire en verwerpelijke situatie.

Jeanne du Barry is een historische, biografische film, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Maïwenn. Zijzelf en Johnny Depp vertolken de hoofdrollen. Het is een feest om te kijken naar de schitterende beelden van het immense Versailles, de onvoorstelbaar mooie kostuums en de krankzinnige pruiken. Het is ook nog eens een heerlijke romantische film met hier en daar enige obstakels. En hoewel deze film bijna twee uur duurt, verveelt hij geen seconde!

Vanaf 14 september in de bioscoop. 

Aantal sterren: ★★★★★

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN