Hormoontherapeut Claudia (53): “Een stralende huid begint van binnen, daarom gebruik ik collageen”

-

Claudia Vesters (53) gooide in 2013 het roer om. Ze was jarenlang te zwaar, ongelukkig en niet fit, maar in 2013 ging er een knop om: “Van ‘ik moet nog zoveel jaar leven’ switchte ik naar ‘ik mag leven’.”

“Eigenlijk ben ik mijn hele jongvolwassen en volwassen leven veel te dik, ongezond en mega ongelukkig geweest. Ik zat altijd aan de zwarte kant van het leven te denken: arme ik. Het verleden is ook niet makkelijk geweest, hoor. Ik heb twee fantastische kinderen van inmiddels 26 en 22, maar die waren allebei ziek bij de geboorte. Dat was heftig. Zelf heb ik een verleden van pesten. Ik verloor mijn zus toen ze 35 was en zag in 2012 mijn ouders afglijden tot in de dood. Het leven leek me altijd tegen te zitten. Maar in 2013 was ik er klaar mee: ik had een hele hoge bloeddruk, problemen met bacteriën in mijn bloed, een slaapstoornis, een eetstoornis. Ik was pas 43 en dat besef maakte me depressief. Het was toen dus: nu of nooit. Ik mag leven, mijn ouders en zus niet meer. Laat ik er dan het beste van maken.”

Gezond leven

“Ik ging totaal anders leven. De focus was niet langer afvallen: ik hoefde niet slank te zijn. Het ging mij om gezond, fit en energiek ouder worden. Daarvoor moest ik wel gewicht kwijt. Met bijna 100 kilo bij 1.60 weet je: dit is niet houdbaar. Ik ben gaan googelen en leerde de basis: calorieën, hoe je daar de hoeveelheden eten op aanpast en wat je mindset kan doen. Tien maanden later stond ik op de weegschaal en was ik 39 kilo kwijt. En ik had er nog lol in ook! Want een paar weken nadat ik het roer omgooide, voelde ik me al beter. Ik kwam van m’n eetbuien af en voelde me een ander mens.”

Bewegen, studeren en mediteren

“Bovendien ging ik meer bewegen: wandelen, fietsen, hardlopen, twee keer per week barre booty class. Daarnaast mediteer ik en blijf ik studeren: alles om mijn mind én lichaam gezond te houden. Toen ik bezig was met het roer omgooien, merkten vriendinnen op: hoe kan het dat jij geen last hebt van overgangsklachten? Ik ging me daarin verdiepen en het bleek alles te maken te hebben met hormonen. Door anders te eten, had ik mijn hormoonbalans op een natuurlijke manier hersteld. Daarna ben ik opleidingen tot hormoontherapeut gaan volgen en nu help ik ook andere vrouwen hiermee.”

Huidverzorgingsroutine

“Gezondheid komt van binnenuit. Ik wil graag die frisse blik houden en blijven stralen. Daarom ga ik iedere maand naar de schoonheidsspecialiste, daar laat ik me enorm onder handen nemen. Ik reinig mijn huid iedere avond intensief en verwen het dan met een lekker serum en een goede verzorging. ’s Ochtends weer: reinigen, serum, verzorging. Een keer in de week ga ik aan de slag met een scrub en een maskertje – dat vind ik ook leuk om te doen. Verder drink ik veel water en let ik op wat ik doe; gezondheid komt van binnenuit. Daarom ben ik ook begonnen met The Solution van Oslo Skin Lab. Dat gebruik ik nu een maand of negen. Ik wist, door mijn opleidingen, dat collageen heel belangrijk is om alles van binnenuit sterk te houden. Eerst gebruikte ik een ander merk, maar daar was ik niet happy mee. Alleen al het feit dat het collageen in sachetjes zit, vind ik fantastisch. Ik had een pakket besteld en na drie of vier weken zag ik al verschil. De lijntjes werden minder en zelfs mijn schoonheidsspecialiste zei: ‘Claudia, wat ziet jouw huid er mooi uit.” Toen werd ik kritisch, dus ben ik even gestopt. Kwam het echt door hierdoor? En ja hoor; ik merkte al snel weer dat mijn huid wat losser werd en lijntjes terugkwamen. Ik begon weer en het knapte op. Mijn huid heeft gewoon heel veel schade van mijn oude leefstijl en als ik het op deze manier kan boosten, waarom zou ik dat niet doen? En trouwens, niet alleen mijn huid heeft er baat bij. Mijn kapper zegt ook: ‘Met de keer dat je hier komt, lijkt het alsof je meer haar krijgt’. Ook mijn nagels zijn heel sterk, die hebben geen nagellakje of iets nodig. Eigenlijk merk ik het aan heel mijn lijf.”

Oslo Skin Lab

“Juist doordat Oslo Skin Lab best een investering is, vergeet ik het nooit. ’s Ochtends doe ik als eerste een sachet in een groot glas water en dat drink ik in een keer leeg – zo heb ik meteen mijn water binnen. Ik vul het glas dan nog een keer voor de restjes, ik wil natuurlijk wel alles hebben, et voilà: al twee grote glazen water. Dat het een investering is maakt ook dat ik het extra belangrijk vind om daarnaast ook goed voor mezelf te zorgen. Het is zonde als je alleen collageen gebruikt en verder wel van alles blijft doen dat schade aanbrengt aan je lijf en huid. Daarom hanteer ik de 80/20 regel: tachtig procent is gezond, met die twintig procent speel ik. Net heb ik bijvoorbeeld een heerlijke Bossche Bol op. Daar heb ik enorm van genoten, maar ik zorg ook dat mijn lijf de rest van de dag krijgt wat-ie nodig heeft. Oslo Skin Lab is voor mij onmisbaar geworden – het gaat overal mee naar toe. Voor op vakantie tel ik echt m’n zakjes af, plus een of twee. Het is echt een positieve moeten.”

Onmisbaar

“Wat verder onmisbaar is voor mij? Me focussen op het positieve. Dat is cruciaal. Als ik naar het verleden kijk, was dat echt niet leuk. Dan kan ik terugvallen in een sombere bui, dus ik ben heel erg bezig met een positieve mindset. Doordat ik me zo goed voel, vind ik ouder worden fantastisch. Mijn kinderen zijn nu natuurlijk ook groot en het voelt echt zo van: er ligt nog een hele toekomst voor me. Want ik word honderd, dat weet ik zeker. En op een leuke manier ook.”

Test het zelf

Ben jij ook benieuwd geworden naar The Solution™ Beauty collagen? Dan mogen wij je een leuke korting aanbieden. Het collageen poeder heeft een wetenschappelijk bewezen effect. Het zorgt voor een effectieve en makkelijke huidverzorging van binnenuit. Na acht weken gebruik neemt de rimpeldiepte af. Uit een enquête onder members is gebleken dat zij na 4 tot 6 maanden echt overtuigd waren van het effect van The Solution.

Via deze link bestel je de eerste verpakking met 50% korting. Op alle volgende verpakkingen ontvang je als member standaard 30% korting, het membership is vrijblijvend en op ieder moment opzegbaar.

 

RECENTE ARTIKELEN