10 dingen om te weten, als je met ons wilt daten

-

Omdat wij daten heel erg spannend vinden, is het misschien een goed idee eventuele kandidaten deze lijst onder de neus te duwen. Hij kan maar beter zijn voorbereid, nietwaar. 

LEES OOK: Hoe Els opeens weer een seksleven kreeg

 1. Eigenlijk willen we helemaal niet daten
  We willen in één keer de grote liefde treffen (tenslotte wachten we daar al een jaar of dertig op), hem mee naar huis sleuren, op de bank zetten en drie dagen samen naar romantische films kijken. Dus verspil onze tijd niet: als je ons niet leuk vindt, gewoon rechtstreeks zeggen. We kunnen het hebben.
 2. Die zweetdruppels komen niet door opwinding
  Als we het tijdens de eerste date ineens onverklaarbaar warm krijgen, komt dat niet omdat we je zo ontzettend aantrekkelijk vinden. Dat zijn nou opvliegers.
 3. We betwijfelen of er nog goede mannen zijn
  Dus rustig aan, alsjeblieft. Niet meteen een tong in onze mond duwen. Geef ons een beetje de tijd weer vertrouwen te krijgen in de mensheid.
 4. Wij houden niet van enge verrassingen
  Bungeejumpen, mountainbiken, een workshop bodypainten: het hoeft voor ons niet zo nodig. Die tijd hebben we gehad. Boek een fijn restaurant. Misschien niet origineel, maar wij vinden het prima. Vooral als er goede wijn wordt geschonken.
 5. En dan geen etentje op malle zitzakken, in een hip restaurant met tl-licht en vogelnest-soep op het menu
  Wij worden nog gewoon blij van een lekkere pasta of verrukkelijk vispannetje.
 6. Nee, je hoeft geen uren voor de spiegel te staan
  We verwachten heus geen Johnny Depp  (al zou dat best leuk zijn). Een bierbuikje vinden we gezellig, grijs haar aantrekkelijk en het allerbelangrijkste: we weten inmiddels dat innerlijk belangrijker is dan uiterlijk.
 7. Aan de andere kant: we vinden het  leuk als je een beetje moeite doet
  Dus om nou in je oude spijkerbroek en ACDC-shirt naar je first date te komen, doe maar niet. En koop ook even goeie schoenen en sokken. En voor de zekerheid een paar fijne onderbroeken voor je weet maar nooit.
 8. Praat niet over die heks van een ex
  Natuurlijk zijn we geïnteresseerd in je, maar dat wil niet zeggen dat wij tijdens onze eerste date je hele levensverhaal willen horen, inclusief alle informatie over je ex. Hou het gezellig, hou het luchtig en bewaar al die zware info maar voor later.
 9. Doe het licht uit
  Misschien, heel misschien, willen we wel op de eerste date met je het bed induiken. Maar dan wel graag met het licht uit, zodat je die vetkwabben rond ons middel nog even niet ziet.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN