Heleen kijkt (toch) MAFS: “De ‘deskundigen’ die vooral grossieren in mislukte matches, blijven stralen”

-

Het is allemaal de schuld van Martijn en Nicole, want Heleen wilde helemaal niet weer naar MAFS kijken. Vorig seizoen was immers enorm opgerekt en super langdradig, maar ze kon toch geen weerstand bieden aan de verhalen over de Brabantse salesmanager en een Amsterdamse rij-instructrice. Die volgens de salesmanager dus niet kan rijden. Tweewekelijks bespreekt ze hier de afleveringen. 

Vaarwel Martijn en Nicole

Martijn en Nicole zijn een typisch gevalletje ‘waar twee kijven hebben twee schuld.’ Twee dominante haantjes die elkaar constant aan het aftroeven waren. Hun conversatie leek luchtig, maar één verdiepinkje lager lag een enorm dikke laag  buskruit die regelmatig tot ontploffing kwam.

Ik vermoed dat Martijn een man is die de hele tijd bewonderd wil worden. Dat deed Nicole dus niet. Best mogelijk dat hij daarnaast gewoon niet op haar viel en opportunistisch heeft gedacht: even een leuk reisje en daarna: ciao ciao!, zoals hij ook in de beruchte auto-handrem-clash zou hebben gesuggereerd. Heel opvallend dat zowel het drama in de auto, als het glas-wijn-in-gezicht incident zogenaamd niet gefilmd zijn. Geloof ik niets van. Maar ja, misschien trekt zelfs RTL4 grenzen bij – laten we zeggen – fysieke ingrepen. Het is vooral lullig voor Nicole, wier intenties wel bloedserieus waren. Hun afscheid op Schiphol was koeltjes. Hoe explosief wordt het eindgesprek?

Ongemak bij Remco en Paula

Alarmbellen gaan ook af bij het koppeltje Remco en Paula. Herinnert iemand zich nog het debacle Jan en Birgitte van vorig jaar? Precies, die bedoel ik. Dit is toch ook geen match, mensen! Net als Jan bevroor ook de verlegen, introverte Remco spontaan bij het zien van zijn mooie bruid die – het zal wel niet hardop gezegd mogen worden in dit woke tijdperk –… nou ja, iets met niveau, klasse, ervaring, zoiets.

Ik mis nog een beetje humor, zei Paula. Tja…

De zogenaamde ‘deskundigen’ die toch vooral grossieren in mislukte matches, blijven ondertussen enthousiast stralen. Maar wie deze twee bij elkaar heeft gezet, moet zich toch echt eens achter zijn of haar oren krabben. Ideetje: misschien eens wat tijd investeren door eerst zèlf met de kandidaten gaan praten? Bij hen thuis?

Wichian en Loes doen hun best

Eenzelfde gevoel kreeg ik een beetje bij het koppel Wichian en Loes, die beiden met oprecht goede intenties aan dit avontuur zijn begonnen. Ze willen allebei huisje, boompje, beestje. Maar ook Loes lijkt mij op het gebied van de liefde heel wat meer ervaren en volwassener dan Wichian. Toen zij op Tenerife vertelde dat haar laatste geliefde is verongelukt, kwam er geen enkele reactie van Wichian, die meteen over iets anders begon te kletsen. Ronduit pijnlijk.

Richelle en Maarten moeten gewoon seks hebben

‘Deskundige’ Evelien van Veen reisde af naar Sint Eustatius om daar met een zalvende glimlach tennisfanaten Richelle en Maarten een masker en een veertje te overhandigen. Zij vormen een lief, degelijk stel, maar of er aantrekkingskracht is tussen die twee? Nou, daar zijn dus die soft SM-attributen voor bedoeld. Evelien vond een paar handboeien en een zweep kennelijk toch iets te ver gaan. Mogelijk vinden Maarten en Richelle, die tamelijk traditioneel in het leven staan, dat ze niet na al na twee dagen hoeven te rampetampen. En als er werkelijk geen seksuele vonk is tussen die twee, dan helpt een veertje en een masker volgens mij ook niet. Evelien ziet dat anders: “Ze moeten gewoon seks hebben, letterlijk met de billen bloot.” Goed, Eveline.

Leuk setje: Wilfred en François  

Wat moet ik nog zeggen over die leuke Wilfred en François? Wat een heerlijk stel! Nu maar hopen dat ze het straks bij het samenwonen in Emmen en Maastricht –  afstand 314 kilometer met dank aan de ANWB routeplanner – net zo leuk blijven houden als het gouden ‘Ik heb een man!’ – koppel Sonny en Dylan (uit Emmen-Dordrecht = 241 kilometer) die inmiddels samenwonen en samen een bedrijfje zijn gestart.

Een beeldig stel: Laura & Cathalijne

En als laatste waren daar de twee beeldschone bruiden Laura en Cathalijne. Ik hoop dat Cathalijne zich vlak voor de plechtigheid van de zenuwen zo aan het overschreeuwen was, want Laura lijkt mij een zachtaardig type dat zich mogelijk makkelijk omver laat blazen door deze goed gebekte stoere paardenmeid.

Heleen Spanjaard
Heleen Spanjaard
Heleen Spanjaard (65) woont in het noorden van het land, staat bekend als verklaard sporthater, maar loopt zich dagelijks suf met de hond en klimt iedere week op een paard. Is dol op poezen, lezen, jurken en witte wijn, en kampt al decennia met een hardnekkige Bold and the Beautiful verslaving.

RECENTE ARTIKELEN