Scharrige man: ‘Heeft-ie nou alweer een vlek op zijn pas gestreken shirt?’

-

Monique heeft een probleem: haar man Gijs gaat scharrig door het leven. ‘Het is een oerdrift’, zegt-ie. ‘Dat hebben alle mannen.’

 1. Bij het ontbijt hangt er altijd wel wat aan zijn kin of loopt er wat door zijn haar.
 2. Hij kan de pot op met zijn oerdrift.
 3. ‘Je kin is vies en je haar druipt. Kun je daar wat aan doen, schat? Want ik eet mijn broodje ook graag zonder braakneigingen.’
 4. De subtiliteit is er gaandeweg wat vanaf.
 5. Gijs kijkt niet op van zijn krantje en laat de boel de boel.
 6. Voor de middaghap klutst Gijs een paar eitjes, waarvan er één minstens op zijn blouse belandt.
 7. ‘Lieverd, kijk eens goed. Wat is er mis? Wat klopt er niet?’
 8. Gijs kijkt mij stoïcijns aan.
 9. ‘Vanochtend was die blouse nog schoon en groeide er ook nog geen schimmel op je broek.’
 10. Gijs staat demonstratief op, loopt uit protest naar de schuur, trekt een fietsketting uit een of andere fiets en veegt zijn zwarte handen af. Aan zijn broek.
 11. ‘Ik ga van je scheiden. Ik doe het echt,’ roep ik hem na.
 12. Het maakt geen enkele indruk. Gijs zijn oerdrift is krachtiger. Hij blijft aan alle kanten kleven.
 13. Maar ik blijf hoop houden. Als hij vraagt: ‘Wat wil je voor je verjaardag?’, antwoord ik: ‘Een mooi nieuw pak en dat je die minstens een dag schoon houdt.’
 14. Gijs gaat de uitdaging aan. Als hij in de herenzaak met een knap pak uit het pashokje komt word ik helemaal week. Was het maar alle dagen feest.
 15. Gijs is het heertje en trakteert mij op koffie en taart. Het pak is al 45 minuten schoon. Hij kan het, hij kan het.
 16. Ik juich te vroeg. Als de koffie en taart op is staat Gijs op om de rekening te betalen. Als hij zich omdraait is de hele achterkant van zijn pak een grote vlek. Hij heeft het gepresteerd in een pak kauwgum te gaan zitten.
 17. Gijs kijkt me een beetje sullig aan. ‘Het is gewoon pure pech.’ Ik kan hem wel opvreten met pak en al. Ik hou van die man.
 18. Het is inderdaad gewoon botte pech. Hij heeft zijn oerdrift en ik lijd aan de stoornis…. Tja, hoe zal ik het noemen: ‘zieikdatnougoedhetkannietwaarzijnheeftienouweereenvlekopzijnpasgestrekenshirtikmoeterwatvanzeggenikkanhetnietvoormehoudenikergermedoodikzalhetnooitaccepterenmaartochzielsveelhoudenvan.’ Pfff. T’is Ingewikkeld.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Monique Manuels
Monique Manuels
Monique Manuels (54) is scenarioschrijver en maker van de webserie Susan in de overgang. Woont in Haarlem. Is op goeie dagen nog steeds verliefd op haar verloofde met wie ze twee kinderen heeft. Gaat drie keer per week naar de film en knalt daar het liefst nog een serie achteraan. Droomt zich een ongeluk (ook over andere mannen) en wordt nooit volwassen.

RECENTE ARTIKELEN