Getrouwd met man nummer 3: “Je kunt nou eenmaal de verkeerde treffen”

-

Eerst trouwde Louisa (57) haar jeugdliefde, daarna een man met een drankprobleem. Drie maanden na hun eerste ontmoeting verloofde ze zich met Willem. “Iedereen vroeg zich af: heb je nou niks geleerd?”

“Ik was zestien en een echt provinciaaltje toen ik als een blok voor hem viel in een café. Toen we een paar jaar samenwoonden, vond ik het tijd voor de volgende stap. ‘Gaan we nog een keer trouwen?’, vroeg ik. Op mijn 21ste was het zover. Hoeveel energie ik er ook instak, het werkte niet. Opnieuw kwam ik tijdens het stappen een man tegen waar ik gelijk voor viel. Toen ik die avond thuiskwam zei ik tegen mijn man: ‘Ik kap ermee.’ Een jaar later was ik getrouwd met de man uit de kroeg. Dit keer namen we niet de hoofdingang van het stadhuis maar de zijingang, met zo min mogelijk gasten en alleen mijn zussen als getuigen. Het werd een mislukking. Hij dronk te veel, was gewelddadig. Ik schaamde me diep – ik werk nota bene als agent. Ik wilde van hem af maar stelde het uit, bang voor de gevolgen. Toen stelde hij zelf voor met ons huwelijk te kappen. Ik was zo blij van hem verlost te zijn. Hij nam de inboedel mee en ik zat heel gelukkig te zijn in mijn nieuwe, halflege woning. 

Toen verscheen Willem in mijn leven. Drie maanden later vroeg hij me al ten huwelijk. Ik lijk Elizabeth Taylor wel, dacht ik. Ik vond onze liefde te mooi om waar te zijn, maar mijn omgeving durfde ik het bijna niet te vertellen. “Heb je nou nog niks geleerd?”, zeiden vrienden. 

Ons huwelijk was groots. Alle vrouwen in het lang. Willem en ik arriveerden in een limousine, voor de gasten hadden we een Amerikaanse schoolbus geregeld en een hotel afgehuurd. Ik zou het zo weer over willen doen. Inmiddels zijn we al dertien jaar gelukkig met elkaar. Ik ben blij dat ik ben blijven geloven in de liefde. Je kunt nou eenmaal de verkeerde treffen. Getrouwd zijn is een bevestiging dat je echt bij elkaar hoort, een twee-eenheid bent. 

Naast mijn werk als agent werk ik inmiddels ook als trouwambtenaar, ik heb meer honderd bruidsparen in het huwelijk laten treden. Twee mensen die van elkaar houden, het is iets geweldigs.” 

TEKST LAURA VAN DER MEER 

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN