“Five Star Chef is een heerlijke Netflix-serie. 5 sterren!”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Deze week doet ze het anders, met een fijne Netflix-serie: Five Star Chef.

Five Star Chef

Omdat ik het filmaanbod van deze week niet zo verrassend vind, maak ik jullie graag attent op de zesdelige Netflix serie: Five Star Chef. Deze realityserie heeft een wedstrijdelement, maar onderscheidt zich van andere kookwedstrijden doordat er veel meer op het spel staat én veel meer gevraagd wordt van de chef-koks dan ‘slechts’ koken.

Het historische restaurant Palm Court in het luxueuze Langham Hotel in Londen zoekt een nieuwe chef-kok. Onder leiding van de beroemde Engels-Franse chef Michel Roux (2 Michelinsterren in zijn eigen restaurant Le Gavroche) presenteren ambitieuze talenten uit de restaurantwereld hun culinaire visie voor het restaurant. Uiteindelijk kwalificeren zeven buitengewone chefs zich voor de wedstrijd.

In elke aflevering krijgen ze een nieuwe opdracht en aan het eind van de aflevering moet iemand de wedstrijd verlaten. Degene die als laatste overblijft, mag daadwerkelijk de scepter zwaaien om Palm Court opnieuw een sterrenstatus te geven.

Wat ik zo fantastisch vind aan deze serie, is dat je alle facetten van het restaurant leven meemaakt. Het samenstellen van het menu en de wijnkaart, het leiding geven aan het keukenpersoneel en het gastheerschap. Maar het laat ook zien hoe je de financiën in de gaten moet houden, want ook een sterrentent moet winstgevend blijven.

Omdat je alle bijzondere kandidaten en de gepassioneerde jury steeds beter leert kennen, wordt het per aflevering spannender. Wie stort in en wie gaat er met de hoofdprijs vandoor? Ook als je zelf niet van koken houdt of geen foodie bent, is deze serie genieten!

Five Star Chef is een spectaculaire productie die gekenmerkt wordt door vrijheid van stijl en structuur met slimme, speelse showelementen. Wat mij betreft past dit in het genre: extravaganza!

Aantal sterren: ★★★★★

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN