Vriendin kopieert complete interieur: ‘Ze had bijna exact dezelfde woonkamer!’

-

Femke (54) was het helemaal zat: hoewel ze al 9 jaar was gescheiden, maakte ze nog steeds gebruik van de meubels die ze samen met haar ex-man had uitgezocht. De vering van de zitbank had het vóór de scheiding al half begeven. Iets wat ze de driezitter zelf niet aanrekende. “Als je vent voor iedere voetbalwedstrijd als een zak aardappels van 103 kilo op de bank ploft, dan gaat zo’n meubelstuk natuurlijk een stuk minder lang mee.” Met de eetkamertafel was technisch gezien niets mis, behalve dat Femke het ding spuuglelijk vond. Haar ex was er helemaal weg van geweest en had de tafel uitgezocht, al vond hij het kreng blijkbaar niet mooi genoeg om ‘m na de scheiding nog te willen hebben. “Maar als je parttime werkt, met drie kinderen in een klein flatje woont en amper met ze op vakantie kan, dan mag je blij zijn met ieder meubelstuk dat je ‘krijgt’.” Dat was nu klaar! De kinderen waren het huis uit en Femke had leuk kunnen sparen. Tijd dus voor een gloednieuw interieur.

Na wat research wordt Femke’s droominterieur werkelijkheid. De nieuwe hoekbank wordt feilloos afgestemd op de vers gekleurde wanden en de karakteristieke houten vloer inclusief trendy vloerkleed. De industriële hanglamp en de gloednieuwe ronde eetkamertafel vullen elkaar perfect aan en de kleine snuisterijen maken het tot een gezellig geheel. Op haar verjaardagfeestje zijn alle gasten zichtbaar onder de indruk van de nieuwe look. Jacqueline -iemand die ze had leren kennen op de yoga- blijft de woorden ‘wauw’ en ‘gaaf’ luidkeels herhalen. “Op dat moment denk je nog: ‘wat leuk, dat enthousiasme’ en zoek je daar verder niets achter.” Totdat een half jaar later Jacqueline en haar man een housewarming geven in hun nieuwe woning en Femke wordt uitgenodigd voor een borrel. Dat feestje herinnert ze zich nog als de dag van gisteren. “Het was alsof ik mijn eigen huis binnenliep. Ze had bijna exact dezelfde woonkamer!”  

In shock verlaat ze na 1 uur het feest en belt ze een goede vriendin. “Mijn interieur, waar ik zo lang voor had gespaard, voelde op dat moment niet meer alleen van mij! Zij begreep dat.” Tijdens dat telefoontje krijgt Femke een gouden tip. Deze vriendin had bij de verkoop van haar huis, op aanraden van de makelaar, het oude deurbeslag vervangen om de woning zo een nieuwe, frisse uitstraling te geven. “Volgens haar had deze simpele ingreep een enorme impact op het interieur. Ze had gelijk. Ik had mijn nieuwe deurklinken amper bevestigd en merkte al een enorm verschil. Zelfs zoiets onnozels als een simpele deurstopper gaf mijn interieur iets extra’s.” Ook het bezoek wat daarna bij Femke over de vloer komt valt iets op. “Nadat ik het deurbeslag had vervangen heb ik meerdere keren de vraag gekregen: ‘Hé, heb je nog weer iets aan je inrichting veranderd?’” De reactie van Femke? “Ik houd me lekker van de domme. ‘Nee hoor, niet dat ik weet’, zeg ik dan.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN