Esther’s eerste keer botox: ‘En ga je dan nu ook de lijntjes boven je lippen laten doen?’

-

Geschreven door: Esther Vuijsters 

Na twee COVID-vaccinaties, een boosterprik én een injectie in mijn schouder dacht Esther: nu kan ik best even doorpakken. Dus toen een vriendin haar meevroeg naar het botoxspreekuur van haar favoriete kliniek dacht ze: waarom niet? Gewoon een datum ‘prikken’ en gaan. Niet te veel over nadenken; die rimpelfrons is al diep genoeg. 

Vriendin (ervaringsdeskundige) had me verzekerd dat het uitje ‘leuk’, ‘niet pijnlijk’ en ‘niet eng’ was. Het leuke zat ‘m er vooral in dat we na afloop zouden gaan lunchen. Wat het stuk ‘niet eng’ betreft; dat viel nog te bezien. De avond voor de afspraak bedacht ik namelijk dat ik wel even kon googelen op ‘botox’ en ‘resultaten’. Dat had ik beter niet kunnen doen. De hangwangen, lodderogen en scheve monden vlogen me om de oren. (Vriendin: ‘Waarom ga je dat dan ook googelen?! Ben je niet goed wijs?’ En: ‘Je gaat je frons laten doen, zelfs een medisch wonder krijgt dáár geen scheve mond van.’)

Nachtmerries over botox

Afijn, na een onrustige nacht ging ik dan toch met vriendin mee naar de afspraak. We werden ontvangen door twee jonge meiden met fascinerend grote lippen, die als een soort brievenbus op het gezicht geplakt waren. Ik maakte een mentale notitie: no way dat ik aan de injectables ging. Die lippen leidden me vervolgens zó af dat het consult en de injectie in een soort waas aan me voorbijgingen. Voor ik het wist stonden we weer buiten. Het voelde een beetje gek maar dat wat was het dan ook. Er zat nu een raar goedje in mijn voorhoofd dat daar iets met mijn spieren ging doen.

Niet meer boos kijken

Ik had begrepen dat het effect na een dag of drie zichtbaar werd. De nachten die volgden schrok ik steeds wakker, waarna ik snel in de spiegel ging kijken of er niet iets vreselijks gebeurd was met mijn gezicht. Op de derde dag kon ik niet meer boos kijken. Wel boos doen trouwens, dus ik werd niet per se een leuker mens van botox. Alleen wat gladder op het voorhoofd, dat wel.

Het was een rare gewaarwording dat ik de spiertjes tussen mijn wenkbrauwen niet meer kon aanspannen maar het resultaat was echt mooi glad. Niemand zag overigens iets aan me en ik liep er niet mee te koop dat ik ‘het’ gedaan had. (Man: ‘En dan schrijf je er wel een stukje over?!’ Ik: ‘Dat is anders.’)

‘Lijntjes boven mijn lippen?’

Een week of twee later biechtte ik de botox tijdens een wijntje alsnog op aan een andere vriendin. Nadat ze van de schrik was bekomen, vroeg ze ‘of ik nu dan ook de lijntjes boven mijn lippen’ ging doen. ‘Lijntjes boven mijn lippen?’, herhaalde ik een beetje dommig. Waarop vriendin aangaf dat die haar bij mij altijd een beetje opvielen. ‘Maar natuurlijk niet heel erg, ofzo. Het was het soort opmerking waar ik normaal even flink op zou fronsen. Maar ja, dat kon nu even niet.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN