Ella valt niet op hardlopers, wel op Jack Wouterse #IkBenSaar

-

Leuke Saar-vrouw: Ella Vermeulen (50) is single en moeder van twee ruwharige teckels en een zwarte poezentweeling. Ze werkt als zelfstandig ondernemer, schrijft voor bladen als Beau Monde, Marie Claire en Libelle, vertaalt romans en is copywriter.

Wat ben je nu aan het doen?
“Ik heb net een uur gelopen met de honden en ga zo aan het werk. Voor Beau Monde schrijf ik ook over de royals, dus intussen scan ik de social media en nieuwssites of daar iets brekends op het gebied van tiara’s is gebeurd. Ik vind alles leuk aan mijn werk, maar de royals zijn echt de kers op de taart. Het is een soort chique soap met echte mensen. En tiara’s, natuurlijk. Love a tiara!”

Hoeveel uur werk je?
“Ruim tachtig uur per week, maar ik zit nooit chagrijnig achter het scherm. Voor jezelf werken betekent nooit meer echt stress hebben. Alles wat je doet is namelijk je eigen keuze.”

Wat staat er op je bucketlist?
“Ik vind een bucketlist het meest zinloze, treurige ooit. Dus dan ben je uit een vliegtuig gesprongen en heb je haaien geaaid – daarna is je leven toch nog precies hetzelfde? Ik denk in termen van zingeving en vervulling. Ik wil een aardig mens zijn en een beetje vriendelijkheid verspreiden.”

Wat vind je leuk aan je leeftijd? 
“De mentale rust en kracht. Je schrikt niet meer zo snel van iets, je weet aardig hoe dingen werken. En het is hilarisch om met vriendinnen te kunnen lachen over millennials die geen kaart kunnen lezen. We kunnen elkaar daar eindeloos mee plagen: ‘Vroeger, toen de guldens nog van hout waren…'”

Wat is totaal niet leuk aan je leeftijd? 
“Het grootste taboe van 50+ zijn, is dat je lijf echt gaat piepen en kraken. En daar mag je het niet over hebben, want dat is niet ‘sexy’. Ook dat is weer goud aan vriendinnen van je eigen leeftijd: dat je samen ongegeneerd kunt tieren over nachten waarin je woedend het dek van je afgooit en weer over je heen trekt. En kunt snikken van het lachen om hoe stijf je bent na een lange autorit. Met humor is het meeste leed uitstekend te bestrijden. Maar het leed ís er wel.”

Ella Vermeulen2

Wat doe je het liefst naast je werk?
“Slapen. Met mijn werkweken plus nog een dosis mantelzorg blijft er weinig tijd over voor andere dingen. Met mijn beste vriendin ga ik regelmatig naar het theater, we zien veel cabaret en een paar keer per seizoen iets heel anders om niet in een comfortzone terecht te komen. Ik ben altijd blij als ik mezelf mijn huis uit heb gesleept en in het theater zit. Maar ik ben ook altijd blij als ze afbelt of de voorstelling niet doorgaat, want dan heb ik zomaar – cadeautje – een paar uur over. Tijd is de grootste luxe in mijn leven.”

Met welke man wil je het nog een keer doen?
“Mijn huidige crush is Kim Bodia van The Bridge. Phil Glenister, Trevor Eve, Jack Wouterse. Ik val niet op drooggetrainde hardlopers, dat mag duidelijk zijn.”

Je moet kiezen: minder rimpels of meer geld
“Het voordeel van dik zijn is dat rimpels amper vat op je krijgen. Meer geld, dus. Niet om dingen van te kunnen kopen, maar voor de mentale rust.”

Hoe oud voel je je?
“Mentaal zo 33, 34, toen alles zo’n beetje op zijn plek viel en ik mijn eerste teckel Bella durfde te nemen. Zelfstandig werken, dat hondje en een nog fitte ouder hebben, dat waren de jaren van het grote geluk. Nu is er minder tijd en meer zorg. Het is wat het is.”

Wat is je ideale leeftijd?
“De leeftijd dit ik nu heb. Ik ben waar ik moet zijn, ik ben heel dankbaar voor alles wat ik heb.”

Bewaren

Bewaren

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN