Dit zijn de 6 meest magische kerstmarkten van Europa

-

Is de boom in de huiskamer je niet genoeg, dompel je je dan eens onder in mega-kerstsfeer en bezoek een kerstmarkt. Ga dan niet naar zo’n treurige lelijke, maar naar een stad waar ze weten hoe je dat doet. Dit zijn de leukste kerstmarkten van Europa.

Neurenberg, Duitsland (t/m 24 december) 
Duitsland wordt ook wel gezien als de hoofdstad van de kerstmarkten. Dat maakt het moeilijk om te kiezen, maar wij zeggen: ga naar Neurenberg. Dit is de oudste kerstmarkt ter wereld van 400 jaar oud met meer dan 180 kramen.

Keulen, Duitsland (t/m 23 december) 
Oké, Neurenberg is de oudste kerstmarkt van Duitsland, maar niets gaat er boven de unieke setting van Keulen, met als magisch decor de betoverende kathedraal.

Praag, Tsjechië (t/m 6 januari)
Praag is een van die unieke steden die mooier wordt als het kouder wordt. Op het iconische Oude Stadsplein is een van Europa’s mooiste en goedkoopste kerstmarkten. En ze gaan na kerst gewoon nog effe een paar dagen door. De perfecte bestemming voor een weekendje!

Kopenhagen, Denemarken (t/m 31 december) 
In Denemarken is alles helemaal hygge: scandinavisch knus en gezellig. En hygge is helemaal hip. Daarom mag deze kerstmarkt niet in het rijtje ontbreken. Het is de beste plek om te genieten van Deense glühwein en pannenkoeken.

Boedapest, Hongarije (t/m 1 januari) 
Boedapest is betoverend vanwege de enorme rivier die recht door de stad loopt en de prachtige gebouwen langs het water. De kerstmarkt van de stad bevindt zich op het Basilica-plein. Sluit de dag af in het grootste badhuis van Europa en je zult het hier niet koud krijgen.

Zagreb, Kroatië (t/m 7 januari)
Zowel vorig jaar als dit jaar is Zagrebs Kerstmarkt uitgeroepen tot de beste van Europa. Niet alleen het plein in het centrum is omgetoverd tot een winterwonderland, maar de hele stad.

Bron: ColourfulRebel

Jet Gravekamp
Jet Gravekamp
Freelance journalist (nog lang geen Sara) die graag reist en voor SAAR Magazine vanuit Kaapstad zoekt naar filmpjes, fotoseries, reisbestemmingen, relevante onderzoeken en virals.

RECENTE ARTIKELEN