Dingen die je NIET moet doen als je er een beetje leuk uit wil zien

-

De menopauze wordt pas echt een nachtmerrie als je depressief voor de spiegel staat. Om dat te vermijden een kort & simpel lijstje van dingen die we beter kunnen laten.

  1. Je hullen in te wijde kleren
   Als je een complete kalkoen onder je kleren kunt verstoppen, wordt het tijd je garderobe kritisch te bekijken. Wijde kleren laten je niet slanker lijken, wijde kleren leggen de nadruk op de buikrol en borsten. Wijde kleren zijn goed voor een instant depressie. Wijde kleren moeten onmiddellijk uit je leven verdwijnen.
  2. Je borsten in een cupcake-beha hijsen
   Ik kan het niet genoeg benadrukken. Na je vijftigste moeten we aan een goede beha. En dat is dus niet een niemendalletje dat hooguit geschikt is om twee cupcakes te ondersteunen. Een goede beha is er eentje die de boel omhoog hijst en op zijn plek houdt en die is aangemeten door een mevrouw die er echt verstand van heeft. Sexy gevalletjes zijn uiteraard nog wel toegestaan in de slaapkamer om je man of minnaar gek mee te krijgen. Zo streng zijn we nou ook weer niet.
  3. Je goeie geld uitgeven aan een blinde kapper
   Denk: een bloemkool die op je hoofd is geplant. Een pony die is aangevreten door een tamme rat. De hooligan-look. Lang geleden gestorven krullen. De korte, goedkope gel-look. De kippenkont. Geen idee waarom zoveel kappers hun medewerking verlenen aan dit soort kapsels. Misschien zijn ze blind, misschien knippen ze braille, het doet er niet toe. Vind gewoon die ene goeie kapper die precies weet hoe hij je mooier maakt, niet LELIJKER. Echt, ze bestaan. En zijn iedere cent waard.
  4. Je toetakelen met te veel make-up
   Een laag foundation verdwijnt in je rimpels, rode lipstift gaat bloeden en nestelt zich in het plooirokje, een overdosis eyeliner transformeert je in een heks (behalve als je Sofia Loren heet). We kunnen niet vaak genoeg herhalen: hou het licht, hou het luchtig, hou het natuurlijk. Verzorg je huid perfect, gebruik goeie crèmes, vernietig ongewenste haartjes, zorg voor volmaakte wenkbrauwen. Beetje mascara, lipgloss, een lach, meer heb je niet nodig.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Els Rozenbroek
Els Rozenbroek
Els Rozenbroek (61) schreef veertien jaar lang 'Het Dagboek van Juul' in Libelle, is, moeder van een volwassen zoon, en gek op haar vriendinnen, hond, Netflix, politiek en wat zoal verder ter tafel komt.

RECENTE ARTIKELEN