De verschillende voordelen van een spiritueel leven voor 50-plus vrouwen 

-

Als 50-plus vrouw heb je al veel meegemaakt in het leven, maar tegelijkertijd heb je nog een lang pad voor je. Een pad met uitdagingen, belevingen, spanningen, plezier er nog veel meer. Veel 50-plus vrouwen zien tegenwoordig ook de waarde in van een spiritueler leven. 

Ze hebben immers al veel ervaringen en daar leren ze op een goede manier van. Zie je het zelf ook zitten om spiritueler te leven, maar weet je nog niet precies wat de voordelen ervan zijn? Lees dan dit artikel, want we vertellen je graag meer over de verschillende voordelen van een spiritueel leven.

Je leert wat je echt leuk vindt en wat je doelen zijn

Spiritualiteit klinkt misschien zweverig en nutteloos, maar dit klopt niet. Wanneer je bijvoorbeeld aan meditatie doet, dan overdenk je je eigen leven en daar leer je op verschillende manieren van.

Je reflecteert en je leert daardoor bijvoorbeeld wat je ongelukkig maakt, maar tegelijkertijd ook wat je gelukkig maakt. Als je echt weet wat je wilt, en niet wat de maatschappij van je verwacht, dan is het gemakkelijker om doelen te stellen en die te behalen.

Als je echt geïnteresseerd bent in een spirituele reis en er bijvoorbeeld ook op professioneel vlak mee aan de slag wilt, dan kun je bij ZoMa Opleidingen verschillende cursussen en opleidingen volgen. Dan word je niet alleen zelf een rijker en voller persoon, maar kun je ook andere mensen helpen.

Een gelukzalig leven met weinig stress

Het leven in de rijke Westerse wereld gaat enerzijds gepaard met veel moois. We leven in een kansensamenleving en mensen die ambitieus zijn, hebben dus genoeg ruimte om er iets moois van te maken. Tegelijkertijd zorgt deze prestatiedruk ook voor chronische stress.

Chronische stress is ongezonde stress en geen ‘normale’ stress. Wanneer je bijvoorbeeld een presentatie moet geven, dan ervaar je meestal vooraf een beetje stress. Dit houdt je scherp en na de presentatie is de stress verdwenen en voel je je weer goed. Bij chronische stress heb je echter voortdurend stress in je lichaam en helaas kampen steeds meer mensen met dit probleem.

Mensen die spiritueel leven ervaren doorgaans minder stress dan mensen die dit niet doen. Dit heeft in de eerste plaats met mediatie te maken. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat meditatie de stress kan verlagen, want het zorgt voor minder chaos in je hoofd. Spirituele mensen zijn ook meer dankbaar voor het leven dat ze hebben. Uiting geven aan dankbaarheid helpt ook goed tegen stress.

Jezelf accepteren en authenticiteit

Veel 50-plus vrouwen zijn te streng voor zichzelf en dat is in de eerste plaats goed, maar tegelijkertijd is het ook verstandig om mild en lief voor jezelf te zijn. Dat je jezelf accepteert en authentiek bent. Dat brengt een zelfverzekerd gevoel met zich mee.

gifgif

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN