Besparen op merkkleding? Zo doe je dat!

-

Er zijn ontzettend veel merken die kleding maken. Toch zijn er genoeg mensen die een voorkeur hebben voor kleding van één of een paar specifieke merken. Geldt dit ook voor jou? Dan geef je misschien behoorlijk veel geld uit aan kleding. Merkkleding is immers niet goedkoop. Gelukkig zijn er manieren om hierop te besparen. In deze tekst helpen wij je hier een handje bij, zodat je niet onnodig veel geld uitgeeft aan merkkleding.

Ga op zoek naar een outletverkoop

Draag je het liefst kleding van het merk Parajumpers? Dan weet je ongetwijfeld of er winkels bij jou in de buurt zijn die dit merk in hun assortiment hebben. Daarnaast kun jij je tot het internet richten om Parajumpers kleding te kopen. In veel winkels en op de meeste websites betaal je de hoofdprijs voor kleding van dit merk. Wil je dit liever niet? Ga dan op zoek naar een (online) outletverkoop waar ze Parajumpers kleren verkopen. In zo’n winkel of op zo’n website wordt kleding van merken vaak voor een lagere prijs aangeboden dan in kledingwinkels en op kledingsites.

Koop aan het einde van een seizoen

Wie graag merkkleding draagt maar hier niet te veel voor wil betalen, doet er goed aan om aan het einde van een seizoen kleren te kopen. Veel merken houden dan een zogeheten seizoenuitverkoop. Zo wordt aan het einde van de winter bijvoorbeeld veel kleding afgeprijsd die specifiek voor dit seizoen is, zoals truien en winterjassen. Winkels en webshops doen dit om ruimte te maken voor de nieuwe collectie. Als je merkkleding koopt in de seizoenuitverkoop, kan dit je behoorlijk wat geld schelen.

Houd aanbiedingen in de gaten

Dit is misschien een open deur, maar we benoemen hem hier toch. Veel merken prijzen hun artikelen zo nu en dan namelijk af. Reden genoeg om de aanbiedingen in de gaten te houden. Je kunt namelijk flink wat geld besparen als je merkkleding in de sale koopt. Koop je bijvoorbeeld een jas, sweater of muts in de Parajumpers sale? Dan profiteer je van een leuke korting. Onderaan de streep scheelt dit je al snel een paar tientjes tot meer dan honderd euro.

Vergelijk prijzen met elkaar

Koop je merkkleding eigenlijk alleen online? Dan is het relatief eenvoudig om hierop te besparen. Ga niet direct tot aankoop over als je een mooi kledingstuk hebt gezien, maar kijk of je deze ergens anders voor minder geld kunt vinden. Google bijvoorbeeld eens op de naam van het artikel en kijk of er sites naar boven komen die hetzelfde kledingstuk aanbieden. De prijs staat er vaak bij, waardoor je direct ziet of je kunt besparen.

Overweeg tweedehands kleding

Als je merkkleding nieuw koopt, betaal je hier vaak de hoofdprijs voor. Vind je dit zonde? Overweeg dan eens om tweedehands merkkleding te kopen. Sommige mensen hebben kleding van een merk amper gedragen, waardoor deze nog prima een ronde mee kan. Doordat een kledingstuk niet nieuw is, betaal je er een lagere prijs voor. Hierdoor ben je minder geld kwijt aan merkkleding.

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN