Als Dré en Monique het niet redden, waar moet het dan naartoe met deze wereld?

-

André Hazes en zijn Monique zijn uit elkaar. Of tenminste een beetje, als je RTL Boulevard mag geloven. Ze wonen niet meer samen maar gaan nog wel met hun zoontje op vakantie. In de hoop de boel te lijmen.

LEES OOK: Brief aan Gordon: Vette geile seks is iets anders dan De Ware

De oude Hazes vond ik niet zo bijzonder. Zijn muziek vond ik wel leuk, vooral als ik een beetje dronken was, maar het leek me een crime met hem getrouwd te zijn (met die Rachel zou ik overigens ook niet het leven willen delen). Voor de jonge Dré heb ik echter een zwak. Hij is vrolijk, hartelijk, een beetje een kwajongen maar vol goede bedoelingen.  Hij wil zijn relatie laten slagen en goed voor zijn zoontje zorgen. Beter dan zijn vader voor hem deed.

Nou was het misschien niet slim als 24-jarige al vader te worden, al kan ik me voorstellen dat Monique een beetje haast had. Ze is immers een jaar of zestien ouder. Piepjong zijn, een megadruk artiestenleven leiden, van drank en vrouwen houden – het lijkt me moeilijk te combineren met de wens een brave gezinsvader te worden. Ik denk dan ook niet dat iemand verbaasd is over de huidige ontwikkelingen.

“Komt nooit meer goed”,  bromt mijn lief. Kijk, daar kan ik nou niet tegen. Want ik wíl geloven dat het goed komt. Dat Dreetje, zijn prachtige vrouw en hun schattige kindje happy ever after leven. Als klein meisje las ik het liefst sprookjesboeken. Mijn favoriete uitje was de Efteling. Nog steeds sleur ik mijn lief eens in de zoveel tijd mee naar Disneyland. Daar geniet ik als een klein kind van de sprookjes. Wil je mij een avondje zoet hebben: zet me voor de tv met een stel Disneyfilms en je hebt geen kind aan me.

Kortom, ik ben dol op sprookjes. Ook in het echte leven. Ik wil geloven dat Gordon eerlijk en liefdevol is, dat Peter R. de Vries niet mediageil is maar oprecht betrokken en dat Trump het eigenlijk allemaal best goed bedoelt. Dat mensen diep van binnen allemaal iets goeds hebben en dat liefde altijd overwint.

Ook bij Dré en Monique. Ik bedoel maar, als zij het niet redden, kan er van alles gebeuren. Dan kan Marco Borsato gaan scheiden, Frans Bauer vreemdgaan of Wibi Soerijabi een hekel aan Disney krijgen. Alles op zijn kop.

En waar moet het dan naartoe met de wereld?

Niets meer missen van SAAR?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

gifgif
Irma van Schaijk
Irma van Schaijk
Irma is 53, heeft een latrelatie met Rob (al lijkt het soms meer op samenwonen) en woont in Bergen op Zoom. Haar vier kinderen zijn het huis uit, maar gelukkig zorgen twee katten en een ondeugend teckeltje voor genoeg leven in huis. Ze werkt als journaliste en heeft haar eigen tekstbureau.

RECENTE ARTIKELEN