Dit zijn de 8 soorten schoonmoeders (en jij staat er ook bij)

-

Nee, dit gaat niet over jouw schoonmoeder, maar de schoonmoeder die je zelf bent (hoewel je eigen schoonmoeder er ongetwijfeld ook tussen zit).

De betweter
Heeft met twee vingers in de neus haar kinderen opgevoed, haar baby’s sliepen elke nacht door en waren al zindelijk op hun eerste verjaardag. Haar vloeren glommen, de gordijnen werden elke week gewassen, elke avond maakte ze een verrukkelijke maaltijd en dan wachtte ze haar man bij thuiskomst ook nog op met een beeldig kapsel en verse lippenstift. Haar schoondochter vindt ze een slons en daarom overlaadt ze haar met handige tips en adviezen. Favoriete uitspraak: “Mijn kinderen gingen ELKE AVOND op tijd naar bed.”

De mateloze
Is verrukt van haar kleinkinderen en zou het liefst elke dag op ze passen. Koopt veel te veel cadeaus en verwent ze schandalig. Zou het liefst naast haar kleinkinderen willen wonen. Nog beter: voorgoed bij ze intrekken. Staat te pas en te onpas en op de gekste tijden zwaaiend voor je raam en roept dan uitgelaten: “Joehoe, kom dan bij oma!”

De drukke
De kinderen zien haar niet vaak, hooguit twee uurtjes per maand, want druk, druk, druk. Werk, bridge, golf, vriendinnen, vakantie. Haar agenda is vol en ze bruist van de verhalen. De kleinkinderen krijgen een aai over de bol en een cadeau waar ze óf te jong óf te oud voor zijn en weg is ze alweer, op weg naar een Tinder-date, modeshow, lezing, concert, toneelstuk.

De perfecte
Vrolijk, genereus en zorgzaam. Als je haar nodig hebt staat ze voor je klaar, ze duikt niet ongevraagd in de keukenkastjes van haar kinderen, zet wel even een afwasje in de vaatwasser. Straalt uit dat ze haar schoondochter een lieve moeder vindt die het geweldig doet.

De blinde
Vindt haar zoon een geschenk uit de hemel en geeft je voortdurend het gevoel dat je toch maar verschrikkelijk met haar prinsje boft. Och, wat vindt ze het geweldig dat haar fantastische zoon een keer in de week kookt, drie keer per jaar de kinderen naar de crèche brengt en op zondag twee hele uren met ze speelt. Favoriete uitspraak: “Wat heb je het toch met hem getroffen, hé kind?”

De hulpeloze
Och, ze heeft weer zo’n last van haar rug. En nu je er toch bent, kun je misschien even melk halen? Een schilderijtje ophangen? Vijf minuten stofzuigen? Een bejaardenbed regelen? Een knoopje aanzetten? De cv bijvullen? En wat doen jullie eigenlijk met Pasen? Jullie gaan toch niet weer skiën hè, zo ongezellig voor mij.

De snobistische
Ziet er altijd volmaakt uit, wil graag grootmama genoemd worden en wat ligt daar in haar boekenkast? Inderdaad, een stukgelezen etiquetteboek. Eerste druk van Hoe hoort het eigenlijk? uit 1939. Koopt donkerblauwe vestjes en plooirokjes voor haar kleindochter en stylt het geheel af met lakleren Mary Jane-schoentjes. Kleinzoon krijgt een hagelwit overhemd en lichtblauw spencertje. Favoriete uitspraak: “Beeldig. Echt beeldig.”

De hippie
Wil dat de kleinkinderen haar bij de voornaam noemen, komt vaak met een nieuwe opa aanzetten en wil best over haar seksleven vertellen. Graag zelfs. Wisten jullie bijvoorbeeld dat ze tot haar veertigste nog nooit was klaargekomen, maar toen ze het kunstje eenmaal onder de knie had, niet meer te stuiten was? 

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

 

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN