39 dingen die een 50+ vrouw denkt als ze hardloopt

-

Of het nu regent, sneeuwt of de zon zo fel schijnt dat de mussen dood van het dak vallen – ik ren elke maandag met twaalf andere vrouwen. En nu is het pijnlijke dat die allemaal in de twintig en dertig zijn. Iets waardoor ik de raarste dingen ga denken.

 1. Ik moet zorgen dat ik niet bij de sloomsten hoor
 2. Zullen ze nou denken: wat moet dat oude wijf hier?
 3. Misschien denken ze juist: zo, voor een vijftiger loopt ze best hard
 4. Waarom zegt dat kind van twintig nog steeds u tegen mij?
 5. Ik ben trouwens veel dunner dan zij
 6. En gespierder
 7. Ik loop sowieso de meesten eruit
 8. Dat is weer een voordeel van vijftiger zijn – dat je jezelf al snel goed vindt
 9. Ik krijg wel last van mijn knie
 10. Dat had ik vroeger niet
 11. Is hardlopen überhaupt wel goed?
 12. Ik draag wel een gave hardloopbroek
 13. Van achteren zou je niet zeggen dat ik de oudste ben
 14. Ik loop er nog als een lekker jong kippetje bij
 15. Of loop ik voor lul in die felgekleurde broek?
 16. Wat ben ik toch goed bezig
 17. Hoeveel vrouwen van mijn leeftijd zitten nu niet uitgekakt op de bank
 18. Hoe lang moeten we nog?
 19. Het zou wel fijn zijn als we nu klaar waren, ik heb genoeg gerend
 20. Dan kan ik op de bank zitten
 21. De volgende keer moet ik niet zoveel denken tijdens het hardlopen
 22. Dat is helemaal niet zen. Ik moet in het NU leven
 23. O nee, nu gaan we bokspringen
 24. Dat kan ik echt niet meer
 25. Even zeggen dat ik niet meedoe
 26. Het moet toch van de trainer, eigenlijk best een compliment
 27. Nu alle moed verzamelen en gaan met die banaan. Dit kan ik!
 28. Shit, dat zag er vast belachelijk uit
 29. Nu weer lekker verder rennen
 30. Pff, we gaan wel heel hard
 31. Doorzetten, het is goed voor mijn conditie en gezondheid
 32. En het doet wonderen voor je geheugen
 33. Hoe heten die vrouw die voor me loopt ook alweer?
 34. Straks lekker yoghurt met banaan en cruesli
 35. Laat die twintigers maar aan de kokossap, tarwegras en goji-bessen gaan
 36. Later komen ze er wel achter dat het allemaal onzin is
 37. Ha, die ene van wie ik de naam niet onthoud, haakt af. Ze kan niet meer
 38. Ik niet, ik ben zo fit als een twintiger
 39. Man, wat ben ik toch fantastisch.

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Wies Verbeek
Wies Verbeek
Ik woon samen in Amsterdam met de allerleukste Rotterdammer: Paul. Kinderen hebben we niet, wel kat Teddy waar ik verliefd op ben. Ik ben in de vijftig maar ik denk telkens dat ik 31 ben. Van de achterkant zou ik ook zomaar voor een dertiger kunnen doorgaan. Van voren lukt dat niet. Zo zonde die rimpels, want verder is een vijftiger zijn eigenlijk best leuk. Ik ga uit met vriendinnen, geef etentjes bij mij thuis, hang graag rond in de Zara en ik sport veel. Maar van alle dingen die ik doe, vind ik borrelen verreweg de leukste bezigheid die er bestaat.

RECENTE ARTIKELEN