25 manieren om als 50+ single Valentijnsdag te overleven

-

De klefste liefste dag van het jaar staat voor de deur. Bloemen zijn onbetaalbaar, je wordt doodgegooid met hartjes, de pubers in je leven staan onder hoogspanning en LIEFDE is even het hoogst haalbare.

Voor wie een leuke relatie heeft: vier het uitbundig. Ben je alleen en op zoek, die naughty list van Cupido is niet in steen gehouwen – er zijn massa’s leuke mannen en vrouwen op zoek een partner.

Het moet toch wel heel raar lopen als er niet eentje voor jou bijzit – poets je datingsiteprofiel weer eens op. En ben je happy single, maar heb je gewoon de pest aan de hartjes en mollige engeltjes rond Valentijn, dan is deze voor jou.

 1. In Nederland bestaat het fenomeen nog maar sinds ongeveer 1995, om zo’n jonkie lachen de andere feestdagen.
 2. Wil je echt een beer met een hart op zijn buik, aangeschaft in een tankstation?
 3. Die keiharde hartjes op het glazuur verpesten je tompouce volledig, daar is iedereen het over eens.
 4. Het leven is geen romcom, een zielsverwant vinden is niet waartoe je op aarde bent.
 5. Denk aan alle stress die je niet hoeft te doorstaan! Van wie is die anonieme kaart? Wat als je misgokt? Wat als het een griezel is?!
 6. ‘Roses are red, violets are blue, wodka costs less than dinner for two.’
 7. Laten we eerlijk zijn: als je er als single iets van maakt, is er geen twijfel aan – jij bent De Ware.
 8. Het is een prima dag voor een beetje zelfliefde: duik onder in een spa, ga naar de kapper, trakteer jezelf op een mani-pedi en voor je het weet, voel je je fabulous en is het 15 februari.
 9. Mijd alle socials als de pest, #CoupleGoals is geen tag waar je blij van wordt en je wilt echt je ex niet met zijn nieuwe partner aan de oesters zien zitten.
 10. Ga aan de slag met een Heel Holland Bakt-waardig recept. Iets met laagjes, crème die kan schiften en vier verschillende beslagjes die in verschillende tijden moeten rijzen. Je bent er uren mee bezig en hebt iets om je Valentijnswrevel mee weg te eten.
 11. Verzin anti-Valentijnskaarten: ‘Je bent als een ui, je stinkt en je maakt me aan het huilen.’
 12. Bied aan om op neefjes, nichtjes of kinderen van vrienden te passen, zodat hun ouders een avondje uit kunnen. Dit is een uitstekend excuus om pizza te eten en Frozen weer eens te zien (meezingen optioneel).
 13. Stel je voor dat je Valentijnsdag moet doorkomen met een onromantische hork aan je zijde – dan is single zijn echt duizend keer beter.
 14. Roep een keertje ‘Het is allemaal commerciële onzin!’ en kijk er consuminderend bij – zó trendy.
 15. Qua datum: 14 februari is ideaal voor een ouderwetsche voorjaarsschoonmaak. Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd, hartjes voor jezelf!
 16. Hoe singles Valentijnsdag noemen? Happy Onafhankelijkheidsdag!
 17. Op 15 februari is al het hartvormige snoep en zijn alle romantische bonbons stevig afgeprijsd.
 18. Geniet van lange, romantische wandelingen naar de koelkast.
 19. On the bright side: alleen wonen heeft ook voordelen! Altijd de wc voor jezelf, je eet en drinkt waar je zin in hebt en je bent de baas over de afstandsbediening. Kom daar maar eens om met een partner in je leven.
 20. Kook een romantisch dinertje voor je ouders – als bedankje en zo.
 21. Alleen zijn op Valentijnsdag kan moeilijk zijn, maar het is altijd nog beter dan daten met een eikel.
 22. Lastiger dan je denkt: schrijf een liefdesbrief aan jezelf. Omschrijf je beste kwaliteiten, wat je uniek maakt en waar je trots op bent. Er mag geen negatief woord in staan. Opbergen en op 14 februari 2025 weer eens lezen.
 23. Heb je voldoende batterijen in huis, dan kan V-Day helemaal het einde zijn.
 24. Ode aan All The Single Ladies: alle seizoenen van Sex and the City bingewatchen, Cosmopolitans optioneel.
 25. Vier Galentine’ Day, ofwel: spreek af met de ‘gals’ (girls, vriendinnen) in je leven. Shared dining en een paar cocktails en je beseft vanzelf dat zíj de grote liefdes van je leven zijn.
gifgif
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN