10 dingen waarin wij sprekend lijken op onze puberkinderen

Het zijn hormonale toestanden bij Marjolein thuis. Dat krijg je ervan als de puberteit en menopauze tegelijkertijd rondrazen.

 1. We hebben hetzelfde rothaar
  Het zit nooit goed, alleen als er heel veel lak of gel aan te pas komt. En als het dan eindelijk goed zit, is het tijd om naar bed te gaan.
 2. We slapen te weinig
  Is het niet omdat je niet tegelijk met je pubers naar bed wilt omdat je het huis nog even voor jezelf wilt hebben, dan is het wel omdat je ’s nachts zwetend wakker wordt. En ondertussen gaan je kinderen pas slapen als ze bijna naar school moeten.
 3. We zijn nogal onvoorspelbaar
  Ben jij vrolijk, komt er een kind uit school bij wie het stoom uit de oren komt. Wil je met rust gelaten worden, dan wil de puber graag weten waar zijn nieuwe trui is en waarom je die in godsnaam pas na een week dragen in de was hebt gegooid.
 4. We hebben woedeaanvallen 
  Knappe moeder of puber die een irrationele woedeaanval van de ander kalmpjes ondergaat. Resulteert meestal in slaan met deuren en punt 5.
 5. We huilen met heel veel snot
  Hard, lang en vaak hebben we geen idee waarom. Komt erop neer dat de hele wereld tegen je is en niemand je begrijpt.
 6. We hebben puistjes
  En in de afgelopen dertig jaar hebben ze nog steeds niet het ultieme anti-acne middel uitgevonden. Zit je weer met die rotdingen op je kin. Net als je een leuk feestje hebt of een belangrijke vergadering.
 7. We zweten verschrikkelijk
  De puber heeft stinkzweet, bij jou gutst het over je lijf.
 8. We blozen als een dolle
  De hitte trekt op van je tenen naar je kruin, en je wangen slaan rood uit.
 9. We hebben best veel ego
  De puber onttrekt zich langzaam maar zeker aan de zorgen van zijn ouders. Jij bent helemaal klaar met al dat zorgen. Hier zou je elkaar in kunnen vinden, maar gek genoeg gaat het toch met strijd gepaard.
 10. We hebben last van ons hart
  De puber heeft een gebroken hart, wij maken ons zorgen dat we aan hartfalen lijden.

Lees ook: ‘Het zit even tegen, dus komt het kind prompt weer thuis wonen’

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Marjolein van Rest
Marjolein van Rest
Marjolein van Rest (47) is journalist en schrijfster, woont in een Vinexwijk en heeft zwarte band karate. Ze wilde vroeger leeuwentemmer worden, tegenwoordig droomt ze van een rol in een Bond-film. Marjolein heeft een vriend en drie puberkinderen.