Zin in een zonnige stedentrip? Híer moet je zijn!

-

Zwaar bewolkt, motregen, lagedrukgebieden – het wil nog niet erg vlotten met de Nederlandse lente. Snak je naar een beetje zon en wil je even weg, dan zijn dit de zonnigste bestemmingen in Europa, volgens Holidu, het portaal voor vakantieverhuur.

  1. Malaga, Spanje | 280,2 zonuren per maand

Malaga verovert de eerste plaats in de ranking en mag zich de zonnigste stad van Europa noemen. Hier geniet je elke maand van gemiddeld 280,2 zonuren. Zonzoekers kunnen het hele jaar door genieten van de stranden en terrasjes in deze mooie Spaanse stad! Maar je moet niet enkel voor de zon naar Malaga gaan, ook haar culturele en culinaire aanbod zijn om ú tegen te zeggen. Van het Pompidou en andere musea van wereldklasse, tot kleurrijke festivals zoals de Feria de Malaga, in deze stad valt er veel te beleven.

Gemiddelde temperatuur: 18,8ºC

Gemiddelde prijs vakantiehuis per nacht: 135€

2. Alicante, Spanje | 280,0 zonuren per maand

We blijven in Spanje voor de tweede stad in deze ranking: Alicante! Deze stad aan de Costa Blanca is sinds jaren een populaire vakantiebestemming, vooral dankzij het mooie weer en de witte stranden. En met 280 zonuren per maand heb je meer dan genoeg de kans om te zonnebaden aan de stranden van Alicante! Bezoek naast de stranden en monumenten zeker ook de roze zoutmeren van Torrevieja en het Tabarca eiland, twee niet te missen uitstappen vanuit Alicante.

Gemiddelde temperatuur: 18,5ºC

Gemiddelde prijs vakantiehuis per nacht: 120€

3.  Murcia, Spanje | 277,7 zonuren per maand

Op de derde plek staat Murcia, een stad in Spanje die vaak onder de radar van reizigers blijft. Met zonnig weer het hele jaar door is dit een leuke stad voor zonnekloppers die graag de drukte van populaire bestemmingen vermijden. Je geniet in Murcia niet alleen van het mooie historische centrum, er zijn ook heel wat leuke daguitstappen te beleven! De stranden van Bolnuevo, het mooie Cartagena en het middeleeuwse dorp Lorca zijn maar enkele voorbeelden van wat de regio rondom Murcia te bieden heeft.

Gemiddelde temperatuur: 18,4ºC

Gemiddelde prijs vakantiehuis per nacht: 93€

 

De top 10 wordt compleet gemaakt door: 

  1. Catania, Italië | 274,9 zonuren per maand
  2. Sevilla, Spanje | 273,9 zonuren per maand
  3. Cordoba, Spanje | 268,5 zonuren per maand
  4. Marseille, Frankrijk | 267,6 zonuren per maand
  5. Madrid, Spanje | 266,9 zonuren per maand
  6. Zaragoza, Spanje | 265,9 zonuren per maand
  7. Athene, Griekenland | 262,2 zonuren per maand

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

gifgif
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN