Wil je stokoud worden en gezond blijven – ga aan de drank

-

Goed nieuws: onderzoek wijst uit dat we langer te leven als we wijn drinken en niet te dun zijn. 

Volgens een grootschalige studie naar Amerikaanse ouderen worden mensen die dagelijks twee glazen bier of wijn drinken namelijk ouder dan mensen die dat niet doen. Het is een van de opvallende conclusies van een studie van de Clinic for Aging Research and Education in Californië. Al sinds 2003 doet dit instituut onderzoek naar ouderen en dit jaar focusten de onderzoekers zich op de leef- en eetpatronen van zestienhonderd 90-plussers.

Hoofdonderzoekster Claudia Kawas staat ook versteld van de resultaten. ‘Ik heb er geen verklaring voor, maar ik ben er ten zeerste van overtuigd dat gematigd drinken bijdraagt aan een lang leven,’ aldus de neurowetenschapper. In februari 2018  presenteerde ze de resultaten van het onderzoek bij een conferentie van The American Association for the Advancement of Science, het grootste wetenschappelijk genootschap ter wereld.

Wijn drinken is volgens de onderzoekers niet genoeg, ook bewegen en hobby’s zouden bijdragen aan een langer leven. Een tweede opvallend resultaat van het onderzoek was dat ouderen die iets te zwaar zijn (maar niet obees) langer leven dan mensen met ondergewicht of een normaal gewicht.

Een hoopgevend bericht voor de Bourgondiër die houdt van een drankje op zijn tijd (lees: elke dag). De wetenschap bewijst maar weer: van een beetje genieten is nog nooit iemand dood gegaan.

bron usnews.com

Lees ook: Chocowijn – dat is precies wat we nodig hebben

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Ezra Hakze
Ezra Hakze
Ezra is de junior redacteur van Saar. Ze zoekt de hele dag het web af naar leuke fotoseries en filmpjes, maar is niettemin de laatste millennial zonder internet op haar telefoon.

RECENTE ARTIKELEN